DONAȚII pentru Biserica ”Acoperământul Maicii Domnului” din satul Grinăuţi-Moldova, distrusă de flăcări - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

DONAȚII pentru Biserica ”Acoperământul Maicii Domnului” din satul Grinăuţi-Moldova, distrusă de flăcări

9:28, joi, 18 iulie, 2019 | Cuvinte-cheie: , , , ,

Un simplu gest de bunătate creștină va conta pentru destinul bisericii, menit să apropie omul de tot ce este sfânt.

Biserica ”Acoperământul Maicii Domnului” din satul Grinăuţi-Moldova, raionul Ocniţa, a fost distrusă de flăcări. Au ars mai multe lucruri din lăcaș, inclusv altarul. Incendiul de ieri a mistuit aproape tot acoperişul.

Oamenii din sat spun că, pe la ora 15:00, au observat că de sub acoperişul bisericii iese fum. Imediat, au alertat pompierii. L-au informat pe primar, dar şi pe paroh. Între timp, enoriașii au încercat să stingă focul şi să salveze icoanele.

-Pe la 15:00-15:20, reveneam acasă. Era mult fum. Un fum gri. De sub acoperiş ieșea mult fum. Am observat şi am sunat imediat la serviciul 112. Au sosit pompierii, polițistul de sector și preotul.

Părintele Ruslan Gădâmba spune că focul a distrus toate lucrurile din biserică – altarul şi veşmintele bisericeşti. Totuşi, cele mai multe icoane au fost salvate.Autoritățile locale au creat o comisie specială, care să investigheze cauzele incendiului.

Primăria satului Grinăuți-Moldova nu dispune de resursele necesare pentru restaurarea sfântului lăcaș. De aceea, face apel către oamenii de bună-credinţă, să ofere ajutor pentru a reconstrui biserica. În acest scop, a fost deschis un cont bancar, unde pot fi transferate mijloacele financiare.

Grinăuți-Moldova MD-7123
raionul Ocnița Republica Moldova

Cod Fiscal: 31477720
BC ”Moldindconbanc” SA suc. Ocnița
MOLDMD2X360
MD49ML000000002251060113

Pentru a lua legătura cu parohul acestei biserici, Prot. Rostislav Gadîmba, tel. +373 76004069

Contact Form Powered By : XYZScripts.com