Header image

Efect surprinzător al bombardamentelor Rusiei: 800.000 de refugiați se întorc în Siria

13:38, vineri, 30 octombrie, 2015 | Cuvinte-cheie: , ,

Potrivit agentiei iraniene de stiri FARS, refugiatii sirieni incep sa paraseasca tarile care le-au fost gazda pana acum si sa se indrepte spre Siria, dupa ce rusii au distrus mare parte din infrastructura gruparii Stat Islamic.

Peste 1.100 de obiective ale ISIS ar fi fost atacate in urma raidurilor aeriene din ultima luna, scrie geopolitics.co. Zilele trecute, avioanele rusesti si americane au lovit un domeniu petrolier controlat de organizatia Stat Islamic la Raqqua, in estul Siriei, si care era o importanta sursa de venit pentru organizatia terorista. Avioanele rusesti au distrus, de asemenea, si un pod peste Eufrat, o cale importanta pentru transportul alimentelor dinspre Irak catre gruparea terorista in Siria.

Patru milioane de refugiati sirieni se afla in prezent in tarile vecine precum Libanul, Iordania, Turcia, Egiptul sau Irakul. Faptul ca puterile ISIS au fost slabite le da, se pare, sperante, astfel ca sute de mii de sirieni ar porni deja spre tara natala, cu atat mai mult cu cat a devenit tot mai dificil sa traiasca peste granita, unde restrictiile sunt din ce in ce mai mari.

aktual24.ro

1029019714

Contact Form Powered By : XYZScripts.com