Egumen Spiridon (Marin) - „Avem datoria morală să punem în slujba Credinţei toate oportunităţile pe care ni le oferă modernitatea, iar dintre acestea, prima este comunicarea online” - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Egumen Spiridon (Marin) – „Avem datoria morală să punem în slujba Credinţei toate oportunităţile pe care ni le oferă modernitatea, iar dintre acestea, prima este comunicarea online”

19:29, marți, 24 decembrie, 2013 | Cuvinte-cheie: , , , , , , , , , ,

Din an în an Internetul devine un mijloc de comunicare tot mai popular şi o portavoce absolut necesară pentru cei care vor să se facă auziţi în mod distinct în imensul spaţiu informativ care creşte în volum pe zi ce trece.

De câţiva ani, urmăresc cu atenţie modul în care slujitorii şi teologii Bisericii Ortodoxe din Moldova exploatează această resursă mediatică, văd impactul favorabil al informaţiei religioase apărute în Internet, care se manifestă tot mai pozitiv asupra sutelor şi miilor de internauţi din ţara noastră, dar şi de peste hotare.

Sunt ferm convins că Blogosfera Ortodoxă din Moldova vine ca un antidot împotriva masei enorme de informaţii intuile şi stricăcioase, care atacă direct coloana vertebrală spirituală a fiecărui om în parte şi a societăţii în întregime.

În situaţia creată, cred cu toată convingerea că toţi cei care îşi pot angaja cuvântul în slujba Credinţei – deci a Adevărului, trebuie să o facă acum, în mod necondiţionat, pentru a pune propria cărămidă la zidul care să ferească sufletele de toate cele vătămătoare, care îmbrăcând forme atrăgătoare, corup suflete şi minţi, tot mai multe şi tot mai nevinovate.

Pentru ca mesajul să aibă impactul scontat, acesta trebuie să fie prompt, dar mai ales să izvorască din inimă, din dragostea pentru aproapele şi nicidecum din porniri carieriste – atât de promovate astăzi – care să stârnească o concurenţă nesănătoasă între autori, pentru nişte lauri de moment şi să reducă la zero orice efort îndreptat spre valorificarea Tradiţiei Ortodoxe.

Consider că avem datoria morală să punem în slujba Credinţei toate oportunităţile pe care ni le oferă modernitatea, iar dintre acestea, prima este comunicarea online. Să nu ne temem a îndrăzni să utilizăm beneficiile civilizaţiei în slujba Celui care este Preabun şi Atotateţiitor, or anume prin răspândirea Cuvântului Său, luminăm calea confraţilor noştri şi pe a noastră.

Astfel, după o perioadă de cântărire, am decis şi eu, cu ajutorul lui Dumnezeu şi cu binecuvântarea Înalt Prea Sfinţitului Mitropolit Vladimir să lansez un blog personal www.spiridonmarin.info – tribună a reflecţiilor proprii referitoare la locul, rolul şi periplul nostru în această viaţă trecătoare şi plină de tulburări.

Nu am pretenţia de a le şti sau de a fi trecut prin toate, nu cred că vreun om poate face asemenea afirmaţii pretenţioase, dar sper că cele expuse aici vor reuşi să mişte măcar o inimă şi să schimbe măcar un drum. Doamne ajută!

Egumen Spiridon (Marin)

Contact Form Powered By : XYZScripts.com