Header image

Familia creștină ieri, azi și mâine

10:52, vineri, 21 aprilie, 2017 | Cuvinte-cheie: , ,

Familia se constiutuie prin Sfânta Taină a Căsătoriei, aceasta însemnând legătura de bună voie și pentru toată viața dintre un bărbat și o femeie. Scopul căsătoriei creştine este perpetuarea neamului omenesc, ajutorul reciproc, evitarea desfrînării şi mai ales comuniunea întru iubire a celor doi, care-şi transmit reciproc darurile specifice fiecăruia. În spiritul învăţăturii creştine caracteristicile existenţiale ale căsătoriei sunt: unitatea, trăinicia, sfinţenia şi egalitatea dintre soţi.

Căsătoria, ca legătură naturală pe viaţă între un bărbat şi o femeie, are temei în Vechiul Testament, în cartea facerii, când, în dată după ce l-a făcut pe Adam, Dumnezeu a zis ,,Nu este bine să fie omul singur; să-i facem ajutor potrivit pentru el” (Facere 2, 18). Astfel a făcut-o Dumnezeu pe Eva din Adam şi i-a binecuvîntat zicînd: “Creşteţi şi vă înmulţiţi şi umpleţi pămîntul şi-l supuneţi; şi stăpîniţi peste peştii mării, peste păsările cerului, peste toate animalele, peste toate vietăţile ce se mişcă pe pământ şi peste tot pământul” (Facere 1, 28). Dar, căzând omul în păcat din neascultare de Dumnezeu, a fost izgonit din Grădina Edenelui și dat morții. Însă, Adam cunoscând-o pe Eva ca femeie, au dat naștere de prunci, astfel s-au născut Cain și Abel și frații lor. Aceasta a fost prima familie întemeiată încă din Rai de însăși Dumnezeu și prin ei, și noi astăzi, existăm și avem aceeși poruncă de la Dumnezeu : “Creşteţi şi vă înmulţiţi şi umpleţi pămîntul şi-l supuneţi” (Facere 2, 18).

Datorită întemeierii familiei de Către Dumnezeu în Rai, Adam și Eva au ascultat porunca dată lor, treptat ajungându-se la milioane de oameni.

Pentru a întări puterea familiei, Dumnezeu Însăși se naște într-o familie .

Însuși Domnul Iisus Hristos S-a născut dintr-o fecioară căsătorită, așa cum știm, Sf. Fecioară Maria a fost căsătorită cu dreptul Iosfiv, însă n-a cunoscut-o niciodată ca femeie, aceasta rămânând însărcină prin puterea Duhului Sfânt, dar, ceea ce vreau să spun este că și Mântuitorul a avut o familie pe pământ.

Azi, ca tânără, privesc cu tristețe în jur, văzând cât de atacată este familia creștină, nu concep de ce vor unii oameni să se aprobe legea homosexualității, atât timp cât Dumnezeu a făcut bărbat și femeie! De ce trăiesc tinerii împreună, dau naștere de prunci, dar fără săși asume căsătoria, trăind în desfrânare, ajungându-se foarte ușor la avort, la crime comise din și în numele unei iubiri false, care, nu este altceva de cât o dependență emoțională față de persoana de sex opus. Și mai îndrăznim să ne întrebăm de ce e atâta suferință în jur? Văd părinții care, ajungând la o vârstă și văzându-și copii că trăiesc în păcate, în desfrânare, în curvie, plâng și se întreabă unde au greșit copii lor au ajuns în această situație,, dar uită că și ei, la rândul lor, au neglijat familia, s-au căsătorit abia după ce au dat naștere de 2-3 prunci și unii au făcut și avorturi, fiind modele negative pentru copii lor. Copii fac ceea ce învață de la părinții lor.

Familia adevărată, familia creștina formată dintr-un bărbat și o femeie, uniți prin taina Sfintei Căsătorii este un model de normalitate în zilele noastre. Căsătoria, icoană a Iubirii, o misiune în care cei doi se hotărăsc să „devină unul rămânând doi”, unindu-se. Fiecare membru al familiei trebuie să dăruiască timp şi puteri pentru această relaţie. Ca să construim familii fericite trebuie să avem aproape pe Iisus Hristos, și dragoste.  

În toată lucrarea Dumnezeu ne va ajuta, și sub Acoperemântul Maicii Domnului vom fi protejați. Alege-ți Dragostea. În fiecare moment. În fiecare situație. Dragostea este răspunsul la toate întrebările. Și la cele nespuse…
Taci. Iartă. Iubește.

Sinița Eudochia-Dumitrița
Parohia: Biserica Sf. Nicolae, sat. Puhoi, raionul. Ialoveni

pentru Concursul național de eseuri: Familia Creștină – salvarea societății

Contact Form Powered By : XYZScripts.com