Header image

Familia creștină – o cale spre Împărăția lui Dumnezeu

9:07, marți, 11 aprilie, 2017 | Cuvinte-cheie: , ,

Familia, fiind locul unde se adăpostește dragostea, iar dragostea este piatra de temelie a familiei, iar dacă în familie nu predomină dragostea, atunci nu predomină nici dragostea lui Dumnezeu. Tot ceea ce se clădește într-o familie se clădește cu ajutorul și doar cu ajutorul lui Dumnezeu.  Dacă Dumnezeu nu e, atunci nimic nu e.

Sfîntul Ioan Gură de Aur spunea: ,,Căsătorește-te grabnic și vei fi primul care vei intra în împărăția cerurilor”, adică fii acel om, care se căsătorește destoinic și care poate fi un exemplu.

Familia creștină trebuie să fie diferită de familia obișnuită, prin acele virtuți și prin acea smerenie dintre soț si soție și relația dintre părinte-copil. Societatea de azi este bolnavă de ură, mândrie și de acele vicii care stopează și împiedică la formarea unei familii creștine, care este salvarea societății, din care facem parte cu mic și mare.

Haideți să fim mai îngăduitori și să iertăm, așa cum și Hristos ne iartă pe fiecare și atunci vom avea acele familii creștine, pe care cu voce tare le vom putea numi creștine în adevăratul sens al cuvintului și care ne vor salva societatea de vremurile grele ce se abat asupra fiecarui om!

                                                                                        Alina Brăilean

                                                                           Parohia Recea, r-nul Râșcani

Biserica ,,Nașterea Maicii Domnului”

Contact Form Powered By : XYZScripts.com