Header image

Familia creștină presupune jertfire de sine. Vă îndemn să vă păstrați familiile!

10:50, vineri, 21 aprilie, 2017 | Cuvinte-cheie: , ,

Ca să ai o familie care te va susține în cele mai grele momente, mereu trebuie să te jertfești. Și când te gândești că ești ca alții, poți să-ți zici că ești unic pe lume, și atunci, nimeni nu te va descuraja de pe calea corectă.

  Ca să ai o familie creștină nu trebuie să-ți amintești trecutul. Și când te-mpiedici, întotdeauna să ai puteri să te ridici. Să nu arăți faptul că ești deprimat.

   O familie creștină trebuie să fie bine organizată, șii când un membru al familiei s-a îmbolnavit grav, să aveți speranțe că el se va însănătoși.

Doar o familie creștină poate schimba întreaga societate. Istoricește vorbind, familia a fost la români ca fundament și suport a Ortodoxiei, adică tradiția neamului.

  Cea mai mare datorie pe care o aveți voi cei căsătoriți, este să aveți mare grijă cum vă creșteți copiii. Dacă ai în familie un copil care n-are cei șapte ani de acasă, să știi că nu ai avut grijă să-l înveți rugăciuni, să facă semnul sfintei cruci, să știe rugăciunea Tatăl nostru, cu încredere să-l duci la biserică, să știe ce înseamnă post, să știe ce înseamnă păcat și să se ferească de el.

 Potrivit învățaturii de credință ortodoxă, familia este așezământul divin, creat de Însuși Dumnezeu în rai.

 Vă îndemn să vă păstrați familiile!

                                                                         Cristian Moșneaga

                                                                   Parohia Recea, r-nul Râșcani

                                                      Biserica ,,Nașterea Maicii Domnului”

pentru Concursul național de eseuri: Familia Creștină – salvarea societății

Contact Form Powered By : XYZScripts.com