Header image

În comuna Băcioi se va înălţa un nou lăcaş

12:44, joi, 16 mai, 2013 | Cuvinte-cheie: ,

Cu binecuvântarea ÎPS Vladimir, Mitropolitul Chişinăului şi al Întregii Moldove, în sectorul Străisteni din com. Băcioi, mun. Chişinău, a fost sfinţit locul pentru Biserica „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil”, parte component a parohiei „Sfinţii Voievozi” din aceeaşi localitate.

Slujba de sfinţire a fost săvârşită de un sobor de preoţi, în frunte cu preotul Pavel Borşevschi, protopop de Chişinău, sectorul II, şi preotul Diodor Tataru, parohul Bisericii din comună. La acest eveniment a participat şi primarul comunei, dl. Vitalie Şalaru, împreună cu alţi oficiali din Administraţia Publică Locală. Bucuria sărbătorii a fost trăită în mod special de mulţimea de creştini, locuitori ai acestui sector.

Ţinem să menţionăm că în comuna Băcioi prima comunitate religioasă a fost înregistrată în anul 1774. În Biserica „Sfinţii Voievozi” s-a slujit Sfânta Liturghie şi în perioada ateismului comunist şi aceasta datorită credinţei statornice a creştinilor din localitate, dar şi a preoţilor slujitori.

A consemnat preot Andrei Rusu

Contact Form Powered By : XYZScripts.com