În Direct cu părintele Constantin Cojocaru, preşedintele Sectorului Sinodal Asistenţă Socială şi Caritate - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

În Direct cu părintele Constantin Cojocaru, preşedintele Sectorului Sinodal Asistenţă Socială şi Caritate

18:23, vineri, 30 decembrie, 2016 | Cuvinte-cheie: , , ,

Semnificaţia sărbătorilor de iarnă, legătura între Naşterea Domnului şi anul nou, rolul milosteniei în viaţa creştinului şi multe alte, împreună cu Preotul Constantin Cojocaru, Preşedintele Sectorului Sinodal Asistenţă Socială şi Caritate a Bisericii Ortodoxe din Moldova.

Sursa: http://a-tv.md/

În cel mai sincer mod îmi cer iertare de la telespectatori pentru câteva greşeli pe care le-am făcut în această emisiune.
1. Catavasia „Hristos se naşte, slăviţi-L” nu se cântă chiar la începutul Postului Naşterii, şi nici înaintea lui, ci după sărbătoarea Intrării Maicii Domnului în Biserică (21 noiembrie/4 decembrie)
2. Clopotele nu are origine protestantă, a fost dăruit împăratului Mihail III (secolul 9) de dojele Veneţiei, şi de atunci se foloseşte în cultul ortodox.
3. Bradul, la fel, nu vine din Germania, ci de la popoarele nordice, scandinave. Ce-i drept, pentru noi, tot „nemţi” rămân, pentru că în vechime în poporul nostru, ca şi la slavi, „nemţi” se numeau toţi străinii.

Pr. Constantin Cojocaru

Contact Form Powered By : XYZScripts.com