În Duminica a VIII-a după Cincizecime, ÎPS Mitropolit Vladimir a liturghisit alături de PF Patriarh Chiril, în Catedrala "Sf. Irh. Nicolae" din orașul Kronștadt - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

În Duminica a VIII-a după Cincizecime, ÎPS Mitropolit Vladimir a liturghisit alături de PF Patriarh Chiril, în Catedrala „Sf. Irh. Nicolae” din orașul Kronștadt

11:03, luni, 31 iulie, 2017 | Cuvinte-cheie: , , ,

30 iulie 2017, în Duminica a VIII-a după Cincizecime (a înmulțirii pâinilor), ÎPS Mitropolit Vladimir a liturghisit alături de PF Patriarh Chiril, în Catedrala stavropighială cu hramul Sf. Irh. Nicolae din orașul Kronștadt – edificiu eclesial central al Flotei Maritime Militare a Federației Ruse.

Conform tradiției, în ultima Duminică a lunii iulie, se sărbătorește Ziua Marinei. Catedrala maritimă din Kronștadt a fost neîncăpătoare pentru numeroșii credincioși ce au venit să se roage alături de ierarhii Bisericii pentru odihna și iertarea păcatelor a marinarilor căzuți la datorie pentru apărarea Patriei.

Marinarii sunt acei oameni care şi-au legat existenţa de ape, acei oameni care cu credință şi jertfire de sine şi-au ales o profesie plină de riscuri, privaţiuni şi sacrificii, animaţi însă de curaj, dăruire și nu în ultimul rând de credință.

După săvârșirea Serviciului divin, Mitropolitul Vladimir s-a închinat la racla cu moaștele Sf. Teodor Ușakov (admiral – ocrotitorul marinarilor) și la chivotele cu părticele din moaștele Sf. Apostol Andrei, Cel Întâi Chemat și Sf. Ierarh Nicolae din Mira Lichiei, după care a purtat discuții cu veteranii.

Menționăm faptul că, Vlădica Vladimir, între anii 1970-1973 şi-a satisfăcut serviciul militar în termen la Flota Mării Negre și este membru de onoare al Asociației Veteranilor Flotei Maritime Militare din Republica Moldova.

Sursa: https://mitropolia.md/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com