ÎPS Mitropolit Vladimir, efectuează o vizită în Federația Rusă la festivitățile prilejuite de celebrarea Sf. Mare Cneaz Vladimir, dar și la lucrările Sf. Sinod al BORu - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

ÎPS Mitropolit Vladimir, efectuează o vizită în Federația Rusă la festivitățile prilejuite de celebrarea Sf. Mare Cneaz Vladimir, dar și la lucrările Sf. Sinod al BORu

13:53, sâmbătă, 29 iulie, 2017 | Cuvinte-cheie: , , ,

În perioada 27-29 iulie ÎPS Mitropolit Vladimir, efectuează o vizită în Federația Rusă la festivitățile prilejuite de celebrarea Sf. Mare Cneaz Vladimir, dar și la lucrările Sf. Sinod al BORu.

La 28 iulie, de ziua pomenirii Sfântului întocmai cu Apostolii cneaz Vladimir, Ziua Creștinării Rusiei, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova a participat la solemnitățile bisericești desfășurate în orașul Sankt-Petersburg.

Mitropolitul Vladimir a înălțat rugăciuni alături de Sanctitatea Sa Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii Chiril în timpul Dumnezeieștii Liturghii săvârșite în Catedrala „Sfânta Treime” a Lavrei Sfântului Alexandru Nevski din Sankt-Petersburg.

cu referire la http://www.patriarchia.ru/db/text/4969985.html

 ***

ÎPS Mitropolit Vladimir l-a decorat pe protoiereul Alexandru Tkacenko, fondator și director general al primului hospice pentru copii din Federația Rusă

Vineri, 28 iulie, ÎPS Mitropolit Vladimir aflându-se în orașul Sankt-Petersbur la festivitățile prilejuite de celebrarea Sf. Mare Cneaz Vladimir, dar și la lucrările Sf. Sinod al BORu, l-a decorat pe protoiereul Alexandru Tkacenko, fondator și director general al primului hospice pentru copii din Rusia, cu ordinul „Meritul Bisericesc” de gr. III.

Mitropolitul Vladimir a menționat că această înaltă disticție bisericească a Bisericii Ortodoxe din Moldova a fost acordată părintelui protoiereu Alexandru în semn de recunoștință pentru activitatea sârguincioasă pe tărâmul bisericesc și cel al activității sociale.

Sursa: www.mitropolia.md

 ***

Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir a participat la lucrările Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse

Astăzi, la Sankt-Petersburg în clădirea istorică a Sfințitului Sinod Guvernamental a avut loc şedinţa Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse, prezidată de către Sanctitatea Sa Patriarhul Kiril, la care a participat în calitate de membru permanent şi Înaltpreasfinţitul Vladimir, Mitropolit al Chişinăului şi al Întregii Moldove.

În cadrul întrunirii, Patriarhul a adresat un cuvânt de salut participanților la întrunire, punctând cele mai importante subiecte de pe ordinea de zi.

CONDICILE ședinței Sfântului Sinod din 29 iulie 2017 vor fi publicate pe pagina ofiacială a Bisericii Ortodoxe Ruse: http://www.patriarchia.ru/

Sursa: www.mitropolia.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com