Header image

În Sierra Leone va fi construită o şcoală primară cu specific ortodox

17:52, miercuri, 14 noiembrie, 2018 | Cuvinte-cheie: , , , ,

Preafericitul Părinte Teodor, Patriarhul Alexandriei, a așezat duminică piatra de temelie pentru o şcoală primară cu specific ortodox, care va fi construită într-una dintre cele mai sărace zone ale oraşului Freetown, capitala statului Sierra Leone.

Şcoala care urmează să fie construită în mahalaua Crew Bay va oferi acces la educaţie pentru foarte mulţi copii care se luptă cu sărăcia.

În prezent, în Freetown trăiesc peste 27.000 de oameni şi aproximativ 7.000 de copii, dintre care foarte mulţi mor până să împlinească vârsta de 5 ani.

Piatra de temelie a fost aşezată  în prezenţa a membrilor comunităţii, dar şi a primarului şi a oficialităţilor locale, informează Patriarhia Alexandriei.

În semn de recunoştinţă pentru dragostea arătată faţă de locuitorii capitalei, primarul Yvonne Aki Sawyer a oferit Preafericirii Sale cheia oraşului.

La rândul său, Preafericitul Părinte Teodor a spus că va depune întodeauna eforturi pentru a veni în sprijinul residenţilor din Freetown, dar şi din întreaga ţară.

Sierra Leone este unul dintre statele cele mai sărace din Africa de vest, situat între Guineea la nord, Liberia în sud-est și Oceanul Atlantic la vest.

Sursa: www.basilica.ro

Contact Form Powered By : XYZScripts.com