Header image

Îndemnul Mitropolitului Vladimir de a participa la Campania filantropică „Liturghia milosteniei!”, inițiată de Biserică pentru ajutorarea semenilor noștri

13:25, miercuri, 23 octombrie, 2019 | Cuvinte-cheie: , ,

Liturghia ajutorării semenilor noștri, această grijă manifestată față de semenii aflați în nevoi și necazuri prin manifestarea filantropiei și a generozității reprezintă o mărturisire concretă a Evangheliei iubirii lui Dumnezeu față de creația Sa. Faptele bune făcute din dragoste față de cei aflați în suferință sunt aducătoare de lumină în societatea noastră lipsită tot mai mult de sens și de speranță. Cu cât ne vom uni mai mulți la asemenea acțiuni social-filantropice, cu atât societatea noastră va fi mai bună, mai frumoasă și mai solidară.

Prin Campania filantropică „Liturghia milosteniei!” inițiată de către Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate, ne propunem promovarea unor activități social-filantropice existente ale Bisericii şi derularea de activități și proiecte noi, care vizează asistența socială şi duhovnicească, prin implicarea tinerei generații, contribuind astfel la dezvoltarea societății în spiritul valorilor creștin-ortodoxe, prin responsabilizarea socială față de semeni și în mod deosebit față de grupurile vulnerabile ale comunității. Promovând asemenea activități în rândul creștinilor vom reuși cu toți să facem împreună o lume mai bună, pentru că dincolo de darurile materiale pe care le facem celor aflați în nevoi, scopul principal este să înfrumusețăm aceste suflete cu iubirea, căldura sufletească și atenția noastră de care au cel mai mult nevoie.

Nimic nu e mai frumos decât a-ţi dedica puţin timp, dragoste şi sprijin pentru cei din jur, ceea ce înseamnă de fapt să-ți înnobilezi viaţa ta. Pe fiecare dintre noi Dumnezeu ne-a înzestrat cu careva daruri, dar pentru ca acestea să fie roditoare, trebuie să le dezvoltăm şi să le cultivăm, punându-le în slujba semenilor. Este foarte important să învăţăm să dăruim dezinteresat.

Totodată, cei care dăruiesc au cel puțin la fel de mult folos ca și cei care primesc. Fie că ne putem implica mai mult sau mai puţin, timpul petrecut întru slujirea celui aflat în nevoie, de multe ori face diferenţa dintre o viată lipsită de bucurii adevărate şi o viaţă trăită sub semnul împlinirii de sine. Într-un timp în care ignorarea aproapelui tinde să devină o regulă de conviețuire socială, filantropia creștină, în care trebuie să fie implicați în special tinerii, poate deveni o pildă pentru întreaga societate. Fiecare dintre noi poate fi acea persoană specială pentru cei care au nevoie de noi.

Milostenia este o virtute foarte scumpă pentru viața creștină și pentru fiecare dintre noi, fiind considerată fiica cea mai mare a iubirii creștine. Mulți sunt cei ce ne așteaptă mila: persoanele fără adăpost și cei țintuiți la pat, mamele singure și familiile necăjite, copiii orfani și deținuții din penitenciare, aceștia sunt apropiații noștri! Ei sunt printre noi cu pronia lui Dumnezeu pentru a ne învăța pe fiecare ce e adevărata dragoste. Căci cum vom putea spune că-L iubim pe Dumnezeu, dacă îi neglijăm pe apropiați?

Binecuvântăm și îndemnăm participarea tuturor, cler și credincioși, la Campania filantropică „Liturghia milosteniei!”, care se desfășoară în această perioadă sub coordonarea Sectorului Sinodal Activitate Socială și Caritate, condus de teologul Serghei Crudu.

 Cu părintească dragoste și arhiereşti binecuvântări,

† VLADIMIR,
MITROPOLIT AL CHIŞINĂULUI ŞI AL ÎNTREGII MOLDOVE

Contact Form Powered By : XYZScripts.com