ANUNȚ! Întîlnire frățească cu profesorii și absolvenții Seminarului Teologic de Chișinău de pe lîngă mănăstirea Noul Neamț - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

ANUNȚ! Întîlnire frățească cu profesorii și absolvenții Seminarului Teologic de Chișinău de pe lîngă mănăstirea Noul Neamț

10:12, miercuri, 21 mai, 2014 | Cuvinte-cheie: , , ,

Cu ocazia jubileului de 150 de ani de la întemeierea lăcașului, mănăstirea Noul Neamț organizează o întîlnire frățească cu toți slujitorii, profesorii și absolvenții Seminarului Teologic de Chișinău din cadrul mănăstirii Noul Neamț. Sunt invitați reprezentanții tuturor promoțiilor, începînd cu prima, care în anul acesta împlinește 20 de ani (1994-2014). Evenimentul se va desfășura vineri, 30 mai 2014.

Programul jubiliar pentru această întîlnire:

– 8:30: Sfînta Liturghie în soborul Înălțării Domnului, oficiată de către Preasfințințiții episcopi Irineu de Orsk și Gai și Ambrozie de Neftekamsk și Birsk;

– 11:00: Te-Deum de sănătate și o Litie foștilor profesori ai Seminarului Teologic: Episcopul Dorimedont, prot. Gheorghe Toderică, Prot. Grigore Motruc, prot. Alexandru Jomir, precum și a seminariștilor care au trecut la cele veșnice în acest răstimp.

– 11:30: vizionarea expoziției lucrărilor participanților la concursul internațional ”Tînărul pictor” în sala festivă a mănăstirii Noul Neamț.

– 12:00: Masa praznicală în trapeza mănăstirii Noul Neamț;

– 13:00: Înmînarea diplomelor de recunoștință seminariștilor care au contribuit la bunăstarea mănăstirii, de către preacuviosul Paisie, starețul mănăstirii Noul Neamț.

Vă așteptăm cu drag!

Ierodiacon Alexie Lungu
Contact Form Powered By : XYZScripts.com