Header image

Liturghia Darurilor mai înainte sfințite la catedrala mitropolitană

9:51, joi, 21 martie, 2013 | Cuvinte-cheie:

Catedrala Mitropolitană și-a deschis în această dimineață larg ușile pentru numeroșii creștini veniți la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie pentru a petrece în rugăciune și pocăință această primă săptămână a Marelui Post, premergător Sfintelor Paști.

Conform rânduielii bisericești, Liturghia de astăzi este cea a Darurilor mai înainte sfințite, care se oficiază numai în zilele de miercuri și vineri ale Postului Mare și în joia Canonului celui mare din săptămâna a cincea.

Enoriașii, dimpreună cu slujitorii, avându-l în frunte pe Întâistătător, uniți în desăvârșită pace și liniște sufletească, s-au rugat Domnului pentru a primi puteri și răbdare spre a petrece Postul cu bună cuviință spre iertarea păcatelor și spre împlinire duhovnicească, pentru ca astfel să poată trece peste toate cumpenele și ispitele pentru a trăi o viață pământească vrednică, conform înțelepciunii Evangheliei,  spre dobândirea vieții veșnice.

După slujbă, credincioșii au fost îndemnați să participe la toate serviciile divine rânduite în această perioadă de asceză aspră și să continue să ducă un trai cumpătat, marcat de contemplare și rugăciune profundă și sinceră.

Contact Form Powered By : XYZScripts.com