Header image

Lukașenko vrea o Biserica Ortodoxă mai activă

19:59, luni, 3 octombrie, 2016 | Cuvinte-cheie: ,

Biserica ar trebui să se implice mai activ în procesele sociale, a declarat Presedintele statului Belarus, Aleksandr Lukașenko, la întâlnirea cu Sinodul Bisericii Ortodoxe din Belarus, in aceste zile, conform agentiei locale BELTA.

„Speram ca Biserica va fi implicată mai activ în procesele sociale. Este foarte important pentru Biserica Ortodoxă să continue să promoveze acordurile religioase în Belarus, demonstrand un exemplu de relații civilizate”, a subliniat Aleksandr Lukașenko.

Președintele a remarcat că Biserica Ortodoxă din Belarus joacă un rol important în viața țării, împreună cu alte culte religioase.

„Ele au coexistat întotdeauna pașnic, datorită politicii raționale și echilibrate a statului și a Bisericii Ortodoxe, în legătura cu catolicii și cu alți credincioși.

Poziția mea este clară: nu avem motive de neintelegeri. Ca denominatiune religioasă puternică și mare, Biserica Ortodoxă ar trebui să-i respecte și sa-i sprijine pe alții”, este convins șeful statului.

Alexander Lukașenko a subliniat faptul că educarea tinerei generații și implicarea tinerilor în diverse proiecte sociale este o prioritate pentru Biserică.
„Țara a creat condiții excelente pentru educație și muncă, si trebuie sa faca tot posibilul pentru a-i sprijini pe tinerii talentați. Cu toate acestea, societatea are în mod regulat sarcini noi de rezolvat, iar Biserica ar trebui să ia parte mai activ în soluționarea acestor sarcini”, a subliniat liderul Belarus.

„Nu pot să spun că statul și preoții fac puțin, dar este esențial ca Biserica să găsească o abordare delicată în acest proces. Biserica are nevoie de personal proactiv, bine educat și onest. Prin urmare, statul furnizează și va oferi întreaga asistență școlilor ecleziastice ale Bisericii Ortodoxe din Belarus, în educarea preoților. Statul va face același lucru cu alte culte religioase”.

Șeful statului consideră că alte culte religioase ar trebui să urmeze exemplul Bisericii Ortodoxe din Belarus.

Sursa: https://lonews.ro/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com