Mărturii pro-viață ale preotesei Florica Ichim: Şi noi trebuia să fim avortați! Câte generații anihilăm? - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Mărturii pro-viață ale preotesei Florica Ichim: Şi noi trebuia să fim avortați! Câte generații anihilăm?

19:20, joi, 24 ianuarie, 2019 | Cuvinte-cheie:

Preotul Dumitru Ichim, fost paroh la Biserica „Sf. Ioan Botezătorul” din Kitchener, Canada, a publicat joi pe pagina personală de Facebookcâteva mărturii ale soției sale în care Florica Ichim povestește cum atât ea cât și părintele au fost la un pas de a fi avortați.

Poeta Florica Ichim a plecat la cele veșnice în 2010, fiind răpusă de leucemie.

Pe continentul american au avut loc de la începutul anului numeroase manifestări pentru viață, luna ianuarie fiind dedicată luptei pentru protejarea copiilor nenăscuţi. În acest context, Părintele Dumitru a publicat mărturia preotesei și semnalul de alarmă pe care l-a tras aceasta în legătură cu amploarea avortului:

„Privesc la o fotografie de familie: soţul meu, eu şi cei șase copii ai noştri. Dacă soţul meu sau eu am fi fost avortaţi, niciunul din aceşti copii nu ar fi existat. Şi nici viitorii copii ai copiilor noştri.

Oare câte generaţii anihilăm când ucidem „doar un embrion”? Şi ce ar fi devenit pruncii pe care nu i-am lăsat să se nască?”.

Mărturiile preotesei publicate joi dimineață au primit sute de aprecieri și distribuiri.

Și în România și Republica Moldova au loc anual manifestări pro-viață. Anul acesta Marșul pentru Viață va fi organizat în peste 500 localități sâmbătă, 23 martie 2019.

Tema Marșului pentru viață din România va fi „Unic din prima secundă”.

ŞI NOI TREBUIA SĂ FIM AVORTAȚI Luna ianuarie este dedicată luptei pentru protejarea copiilor nenăscuţi. Dacă pentru…

Опубликовано Dumitru Ichim Среда, 23 января 2019 г.

Pr. Dumitru Ichim

Pr. Dumitru Ichim, poet, prozator şi eseist, s‑a născut în data de 14 august 1944, în comuna Dărmăneşti, județul Bacău. A urmat Seminarul teologic de la Mănăstirea Neamţ (1959‑1964). Este licenţiat al Institutului Teologic din Bucureşti (1968).

În 1974 s-a stabilit în Canada. A fost căsătorit cu poeta Florica Baţu și au avut 6 copii. Din 1978 a fost preot paroh la Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” din Kitchener, Ontario, unde a contribuit la înfiinţarea Centrului Cultural Românesc şi la ridicarea unei noi biserici ortodoxe române.

Lupta cu leucemia

Presbitera Florica Ichim a plecat la cele veșnice în 2010, fiind răpusă de leucemie.

Povestea ei este foarte cunoscută datorită fiicei sale, Cristina, care a făcut turul Canadei de pe coasta de Vest până la cea de Est, dorind să-şi scape mama bolnavă de leucemie. Cu ajutorul fondurilor obţinute au fost făcute numeroase cercetări.

La momentul aflării diagnosticului (1988), medicii i-au acordat șanse de viață Florică Ichim de doi ani și jumătate, dar a mai trăit 22 ani.

Cristina Ichim a continuat lupta și după moartea mamei sale făcând studii la Universitatea din Toronto și cercetări pentru aflarea unui remediu contra leucemiei.

Lupta Cristinei cu leucemia a fost recunoscută oficial de Canada. Ziua ei de naştere, cea în care a terminat turul pe rotile al Canadei, a fost decretată Zi naţională pentru lupta împotriva leucemiei.

Sursa: www.basilica.ro

 

Contact Form Powered By : XYZScripts.com