Header image

MESAJUL Mitropoliei Moldovei în contextul protestelor organizate la Parlament: „Haideţi să ne iubim ţara”

15:49, marți, 26 ianuarie, 2016 | Cuvinte-cheie: , , , ,

Reprezentanţii Mitropoliei Moldovei au lansat mai multe mesaje de pace către oameni, pe care îi îndemnă ca, în această perioadă, să cugete asupra faptelor lor și să fie aproape de Dumnezeu.

Apelul vine în contextul protestelor organizate săptămâna trecută în centrul Capitalei, care s-au soldat cu violențe.

„Cand noi parcurgem cu toţii o perioadă de disicrepanţe sociale, o perioadă de incertitudine, Biserica mai mult ca oricând vine cu îndemnul păcii, al unităţii şi al bunei înţelegeri”, a spus Ioan Moşneguţu, episcopul de Soroca.

„Doamne fereşte de provocări, să fiţi atenţi că este ţara noastră, paziţi-vă fiecare copăcel să nu-l dărâmaţi, fiacare edificiu, fie al statului pentru că totuşi e al nostru. Haideţi să ne iubim ţara”, a declarat Pavel Borşevschi, parohul Bisericii „Sfântul Dumitru” din Chișinău.

„Noi îndemnăm slujitorii noştri, toţi cei care vizitează sfintele noastre lăcaşe să se abţină de la participarea de la asemenea confruntări. Iubiţi credincioşi vă îndedmnăm să fiţi alături de biserica în acete zile şi să fiţi adevăraţi fii a lui Dumnezeu, păstrători de pace”, a susţinut Vadim Cheibaş, secretarul Mitropoliei Moldovei.

PUBLIKA.MD aminteşte că în data de 20 ianuarie, sute de oameni, mobilizaţi de liderul socialiştilor, Igor Dodon, cel al formaţiunii „Partidul Nostru”, Renato Usatîi şi de reprezentanţii Platformei „DA” au protestat şi s-au îmbrâncit în faţa Parlamentului, după ce deputaţii au acordat vot de învestitură Guvernului Pavel Filip.

Sursa: www.publika.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com