Mitropolitul Vladimir: Dumnezeu să binecuvânteze familia moldavă! - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Mitropolitul Vladimir: Dumnezeu să binecuvânteze familia moldavă!

12:01, vineri, 15 mai, 2020 | Cuvinte-cheie: , ,

Astăzi, 15 mai, este celebrată Ziua Internațională a Familiei. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove a venit cu un mesaj de felicitare.

Unirea dintre un bărbat şi o femeie, căsătoria, este cea mai veche instituție de drept divin binecuvântată de Dumnezeu în Rai odată cu crearea primilor oameni şi instituită ca Taină de Hristos Domnul la nunta din Cana Galileii.

Potrivit învăţăturii creștine, familia este un așezământ dumnezeiesc. Sfântul Ioan Gură de Aur ne spune că familia este o mică Biserică. Tot acesta evidenţiază faptul că în familia în care bărbatul, femeia şi copilul merg pe drumul virtuţii, acolo locuieşte şi Hristos.

Familia este icoană și arvună a iubirii Preasfintei Treimi, întrucât în ea omul trăiește taina filiației, fraternității și paternității, respectiv bucuria de a fi copil (fiu sau fiică), frate (sau soră) și părinte (tată sau mamă).

Din păcate, omenirea traversează în continuare o criză a familiei. Principalele amenințări asupra familiei  creștine au la bază păcatul și degradarea morală. Între acestea predomină: violența domestică, divorțul, avortul, abandonul copiilor de părinți, etc.

Cu toții suntem datori să prețuim familia. Biserica Ortodoxă cheamă cu dragoste pe fiii ei și pe toți oamenii de bunăvoinţă să apere fidelitatea față de sacralitatea familiei.

Felicităm toate familiile din Moldova cu prilejul Zilei Internaționale a Familiei. Vă dorim prosperare și pace în casă. Dumnezeu să binecuvânteze familia moldavă!

Cu părintească dragoste, purtare de grijă și de tot binele doritor, 

† VLADIMIR,

MITROPOLITUL CHIȘINĂULUI ȘI AL ÎNTREGII MOLDOVE

Sursa: https://mitropolia.md/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com