O familie cu trei copii din satul Mintia are locuinţă nouă. Prin implicarea preotului, comunitatea a strâns 12.000 € - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

O familie cu trei copii din satul Mintia are locuinţă nouă. Prin implicarea preotului, comunitatea a strâns 12.000 €

16:33, sâmbătă, 23 februarie, 2019 | Cuvinte-cheie: , , ,

În urma apelului lansat de preotul Alexandru Milovan, comunitatea din Bacea a strâns 12.000 euro, sumă cu care a fost achiziţionat un imobil pentru o familie cu trei copii ce locuia în condiţii modeste la marginea satului hunedorean Mintia.

„Atunci când am mers prima dată la ei acasă, invitat și de familie, dar și de nașii de botez, am fost extrem de impresionat de condițiile precare în care locuiau cei cinci”, a precizat pr. Alexandru Milovan.

În urma vizitei, Părintele Alexandru a constatat că „lucrurile pe care le considerăm normale, vitale chiar pentru o bună dezvoltare a unui copil, acolo nu existau”.

Totodată el a remarcat faptul că părinţii celor trei copii sunt „oameni gospodari, care muncesc, se îngrijesc de animalele pe care le au în ogradă, nu consumă alcool și nici nu cer, deși le este greu, foarte greu”.

„Mi-au oferit o frumoasă lecție despre demnitate și mi-au arătat încă o dată că nu este sărac cel care nu are bani”, a spus părintele Alexandru.

Urmare acestei vizite, părintele a lansat un apel în comunitatea pe care o păstoreşte, iar oamenii nu au rămas impasibili la suferinţa familiei Neag.

În scurt timp a fost strânsă suma de 12.000 euro şi a fost achiziţionată o casă în localitatea Valea Lungă din comuna Ilia, locuinţă în care se vor muta cei cinci în cel mai scurt timp, informează Episcopia Devei şi Hunedoarei.

Astfel de gesturi nu sunt singulare.

La mijlocul lunii ianuarie, în urma apelului şi implicării preotului din Lăpuş – Maramureş, douăzeci şi patru de ore au fost suficiente comunităţii pentru a repara casa familiei Pălincaş, imobil afectat grav de un incendiu.

De asemenea, la sfârşitul anului trecut, un preot botoșănean a reușit în câteva luni să construiască o locuință nouă pentru o familie afectată de un incendiu.

A făcut tot ce i-a stat în putință, de la strângere de fonduri prin intermediul rețelelor de socializare, până la muncă efectivă de șantier.

Foto credit: Episcopia Devei şi Hunedoarei

Sursa: www.basilica.ro

Contact Form Powered By : XYZScripts.com