Header image

O simplă familie creștină…

11:33, vineri, 21 aprilie, 2017 | Cuvinte-cheie: , ,

O simplă familie creștină poate salva întreagă societate de plecarea în iad spre dobândirea raiului. Fiecare bărbat trebuie sa aibă ajutor pentru a creea o familie, precum zicea Hristos: „Și a zis Domnul Dumnezeu nu este bine să fie omul singur, să-i facem ajutor potrivit pentru el.”(Facerea 2,18)

    O familie se constituie prin căsătorie, mai bine spus prin legătură de bună voie. Scopul căsătoriei creștine  este ajutorul reciproc, evitarea desfrânării etc. Sfîntul Apostol Pavel zicea către bărbați: „Bărbaților, iubiți pe femeile voastre, după cum și Hristos a iubit biserica și s-a dat pe Sine pentru ea ”, iar către copii zice: „Copii, ascultați pe părinții voștri în Domnul, că aceasta este cu dreptate”. (Epistola către Efeseni 5,25,6,4;6,1)

  Relațiile între membrii familiei ar trebuie sa fie armonioase, bazate pe sinceritate, comunicare și iubire. Ce este biserica pentru mine?

  —Biserica pentru mine este ca o a adoua casă, un lăcaș sfînt, mai bine spus casa Domnului. Biserica joacă un rol important în viața noastră . O familie creștină poate salva societatea prin a îi învăța rugăciuni,a le arăta cît de bine e să asculți „Sf.Evanghelie”, ai învăța cum să postești adevărat, chiar și uneori să cântam împreună cu coriștii.

    Vă îndemn pe voi, cei care nu credeți în Domnul, să credeți, cei care nu-L iubiți, să-L iubiți, cei care nu frecventați biserica, sa frecventați.  

   În concluzie, putem spune e bine să fii creștin, dar e și o mare responsabilitate.

          Crisp Mărgărint

Parohia Recea, r-nul Râșcani

Biserica ,,Nașterea Maicii Domnului”

pentru Concursul național de eseuri: Familia Creștină – salvarea societății

Contact Form Powered By : XYZScripts.com