Header image

O slujbă religioasă în cinstea ostaşilor români a avut loc la Chişinău

17:39, vineri, 10 mai, 2013 | Cuvinte-cheie: , , , , , , ,

Cu drapele în mâini şi imbracaţi în uniforme de legionari,câţiva tineri s-au adunat pe teritoriul fostului cimitir al eroilor romani distrus in perioada sovietica, pentru a comemora soldaţi români cazuţi în război. La eveniment nu a venit niciun veteran al Armatei române.

Astăzi de Ziua Victoriei, un grup de oameni, printre care membrii organizatiei Noua Dreapta, s-a adunat aici pentru a aduce omagiu soldaţilor români ucişi în razboi. Acţiunea a fost urmată de o slujbă de pomenire a celor căzuţi.
În acest loc şi-au găsit odihna veşnică şi ostaşii căzuţi în luptele din vara anului 1941. De faptul ca aici a fost un cimitir ne aduc aminte doar câteva cruci care abia se mai văd printre buriene.
Cu aproape 50 de ani in urma, autorităţile sovietice au distrus mormintele cu un buldozer, iar in locul lor a fost ridicat un spital pentru bolnavii de tuberculoza. Intre timp şi spitalul a fost inchis, iar acum unii oameni se aduna aici la frigarui.
În cimitrul Eroilor din Chişinău au fost înhumaţi soldaţi români,ruşi, austreci, cehi şi 6 polonezi căzuţi în Primul Război Mondial, iar dupa 1941 aici au fost amenajate morminte şi pentru 96 de militari români .

Sursa: http://tv7.md/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com