O tânără familie din Capitală afectată de pandemie a primit ajutor material din partea Mitropoliei - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

O tânără familie din Capitală afectată de pandemie a primit ajutor material din partea Mitropoliei

11:43, duminică, 31 mai, 2020 | Cuvinte-cheie: ,

Cu binecuvântarea și purtarea de grijă a ÎPS Mitropolit Vladimir o tânără familie social-vulnerabilă din Capitală afectată de pandemie a primit mai multe daruri din partea Mitropoliei Moldovei.

În acest sens, Prot. Marin Cij, Președintele Sectorului Sinodal Activitate Spirituală în Instituțiile Medicale și Dl Serghei Crudu, Președintele Sectorului Sinodal Asistență Socială și Caritate au dus familiei mai multe pachete cu produse alimentare și igienice, haine, veselă, dar și câțiva saci cu legume și fructe.

Tinerii părinți au rămas în perioada pandemiei fără un post de muncă, din această cauză fiindu-le împovărat și mai mult traiul.

În perioada epidemiei provocate de Coronavirus (COVID-19) peste 100 de familii social-vulnerabile din mun. Chișinău au beneficiat de ajutorul și sprijinul material și financiar al Bisericii.

Mila ocupă un loc aparte în textul scripturistic, așa cum găsim și la Psalmistul David în mai multe locuri: „Fericit este cel care ia aminte la cel sărac şi nevoiaş” (Psalmul 41) şi: „Bun este bărbatul îndurător şi care dă cu împrumut” (Psalmul 112, 5), şi: „Toată ziua face milostenie şi dă cu împrumut omul drept” (Psalmul 37, 26).

Să fim buni și să aducem fericirea în sufletele celorlalți, încât permanent și necontenit să lucreze mila prin noi. „Frânge celui înfometat pâinea ta şi adu în casa ta pe săracii lipsiţi de adăpost” (Isaia 58, 7) şi acestea să le facem cu toată râvna sufletului. „Căci cel care face milostenie, spune Scriptura, s-o facă cu voioşie” (Romani 12, 8), adică cu tresăltare de bucurie, nu cu lacrimi în ochi.

Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate

Contact Form Powered By : XYZScripts.com