Header image

Parada gay-ilor huiduită şi stropită cu aghiazmă la Chişinau

15:10, sâmbătă, 17 mai, 2014 | Cuvinte-cheie: , , , , , , ,

Parada gay-ilor care fusese anuntata astazi nu a avut loc. Minoritatile sexuale au marslauit doar cateva minute pe strazile capitalei. In tot acest timp ei au fost huiduiti de trecatori, cativa preoti si enoriasi. In timpul manifestatiei un preot a furat drapelul in culorile curcubeului iar altul a fost retinut de politie in timp ce incerca sa-i stropeasca pe homosexuali cu aghiasma.

Gaii si lesbienele si-au inceput marsul pe strada Albisoara. Ei am marsaluit pe aleea de deoarece au fost huiduiti de trecatori, preoti si enoriasi. Acestia au incercat sa se apropie dar au fost opriti de sutele de politisti care au fost dislocati pentru a asigura ordinea publica.

Pe langa homosexuali si prietenii acestora la eveniment au fost prezenti reprezentanti ai mai multor ambasade acreditate la Chisinau.

Pentru a evita violentele. Politistii au dispersat contramanifestantii iar gay-ii si lesbienele s-au urcat intr-un autobuz si au plecat.

Dupa manifestatie, mai multi preoti care mai intai au tinut o slujba la monumentul lui Stefan cel Mare, au sfintit traseul pe unde au mers minoritatile sexuale.
Potrivit organizatiei Genderdoc-M, in Moldova ar exista aproximativ 2000 de gay si lesbiene.

sursa protv.ro

Contact Form Powered By : XYZScripts.com