Header image

Părintele Serafim Munteanu: Suntem în mijlocul vostru pentru a vă ajuta să luptați cu patimile ce bulversează societatea, inclusiv și sportul

11:49, vineri, 29 iunie, 2018 | Cuvinte-cheie: , , ,

Un reprezentat al Mitropoliei Moldovei a participat la prima ședință a Comisiei Patriarhale pentru problemele de cultură fizică și sport

La 6 iunie 2018 în Sala Roșie a Catedralei Patriarhale „Hristos Mântuitorul”, din orașul Moscova, Sanctitatea Sa Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii Chiril a condus prima ședință a Comisiei Patriarhale pentru problemele de cultură fizică și sport.

Cu binecuvântarea Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, ÎPS Mitropolit Vladimir, la această ședință a participat Prot. mitr. Serafim Munteanu, parohul bisericii „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din s. Nimoreni, r. Ialoveni, preot care de ani buni practică fotbalul, cultivând un mod de viață sănătos, el fiind președintele Departamentului sportiv a Mitropoliei Moldovei.

În cuvântul de deschidere Patriarhul i-a binecuvântat pe participanți, menționând următoarele: „Sportul este important nu doar pentru starea fizică a organismului uman, ci are și o importanță spirituală, pentru că scopul sportului este victoria asupra sinelui, atunci când omul se învinge pe sine însuși el are posibilitatea să conducă propria rațiune, voință și sentimente”.

Totodată, Patriarhul a mai spus că această Comisie Patriarhală pentru problemele de cultură fizică și sport nu a fost înființată pentru a „bifa” încă un eveniment, ci activitatea Comisiei va presupune o amplă activitate desfășurată atât la nivel central, cât și în teritoriu.

 * * *

La revenirea în patrie, părintele Serafim Munteanu s-a deplasat în or. Vadul lui Vodă, la Centrul de pregătire a selecționatei de fotbal a R. Moldova, unde a purtat discuții cu tinerii fotbaliști ai Naționalei Moldovei de Juniori Under 15.

Părintele Serafim le-a vorbit tinerilor fotbaliști despre adevăratele valori din viața unui fotbalist. „Pentru mine, azi, fotbalul e un sport care nu te separă de Dumnezeu. Tentații sunt, or anume noi, preoții suntem în mijlocul vostru pentru a vă ajuta să luptați mereu cu patimile ce bulversează societatea, inclusiv și sportul”, a menționt părintele Serafim.

La finalul discuției, preotul a binecuvântat Naționalei Moldovei de Juniori Under 15, înaintea meciului amical cu selecționata regională Under 15 a României.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media,

cu referire la http://www.patriarchia.ru/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com