Header image

Patriarhul Georgiei: Ce legatură are terorismul cu religia?

11:57, marți, 17 noiembrie, 2015 | Cuvinte-cheie: , , ,

Patriarhul si catolicosul intregii Georgii, lider al Bisericii Ortodoxe Georgiene, Ilia al II-lea, a adus un omagiu victimelor atacurilor teroriste din Paris, și a subliniat că terorismul „nu are nimic de-a face” cu Islamul.

„Ființele umane isi dezvăluie salbaticia lor, iar Islamismul nu are nimic de-a face cu asta”, a spus Patriarhul Ilia al II-lea.

„Îi cerem lui Dumnezeu pace în lume. Există o luptă între bine și rău”, a spus el. „Aceasta [lupta] a avut loc întotdeauna, dar s-a intensificat recent. Știți că un avion a fost aruncat în aer. Și noi, de asemenea, transmitem sustinerea noastra poporului francez – au existat o mulțime de victime [în atacurile teroriste din Paris]. Ne rugăm pentru ele. Există oameni care, cand aduc vorba despre aceste acte de terorism, aduc vorba de religie, de Islam, dar de fapt religia nu are nimic de-a face cu asta; o persoană își exprimă voința pentru rău”, a adăugat el.

Liderul Bisericii Ortodoxe Georgiene a rostit aceste cuvinte în predica sa, în Catedrala Sfânta Treime din Tbilisi.

Între timp, Direcția musulmanilor din Georgia a lansat o declarație, în care a condamnat actele de terorism.

„Este o crimă îndreptată nu numai împotriva poporului francez, ci, totodata, împotriva umanității, care nu are nimic de-a face cu niciuna dintre religii și care nu are niciun fel de justificare”, se arata in declarație.

sursa http://lonews.ro

189348.p

Contact Form Powered By : XYZScripts.com