Un studiu recent susține că islamul poate deveni în curând religia dominantă în lume - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Un studiu recent susține că islamul poate deveni în curând religia dominantă în lume

18:09, marți, 26 ianuarie, 2016 | Cuvinte-cheie: , , ,

Creșterea grupărilor islamice extremiste a reprezentat una dintre cele mai discutate probleme din ultimele luni. Multe țări sunt îngrijorate la adresa securității pe care o prezintă aceste grupări. Recent, au apărut vești noi: Centrul de Cercetare The Pew Research Center estimează că islamul ar putea deveni în curând religia dominantă în lume, eclipsând creștinismul.

Într-un interviu, A. Cooperman, directorul The Pew Research Center pentru Cercetări în Religie, a declarat că populația musulmană este în ascensiune mai mare decât populația creștină. „Creștinismul a avut un avans de șapte secole față de islam, dar acesta îl prinde din urmă”, a declarat Cooperman.  El a explicat că o mărire a populației musulmane va fi adusă și de numărul mare de tineri, aflați la vârsta creării familiei.

„Între 2010 și 2050 este așteptat ca populația totală a lumii să crească până la 9,3 miliarde, o creștere de 35%. De-a lungul acestei perioade, musulmanii – o populație relativ tânără, cu rate mari ale fertilității – vor crește cu 73%,” a explicat Pew Research.

Studiul susține că și numărul populației creștine va crește, dar într-un ritm mai lent. „Numărul creștinilor are tendințe de creștere, dar mai lente, aproximativ la aceeași rată (35%) ca și populația globală.”

Sursa: http://www.christiantoday.com

traducere Ion Rotaru

Contact Form Powered By : XYZScripts.com