Patriarhul Kiril a stabilit deja destinaţiile pentru următoarea vizită - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Patriarhul Kiril a stabilit deja destinaţiile pentru următoarea vizită

20:31, luni, 9 septembrie, 2013 | Cuvinte-cheie: , , ,

Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii, Kiril, intenţionează să meargă în Găgăuzia, în cadrul următoarei vizite pe care o va întreprinde în Republica Moldova. Totodată, capul Bisericii Ortodoxe Ruse se va deplasa şi la Bălţi, Ungheni, Edineţ şi Cahul. Anunţul a fost făcut astăzi, de mitropolitul Moldovei, Înalt Prea Sfinţitul Vladimir, în cadrul unei conferinţe de presă.

„În viitor, patriarhul va vizita Găgăuzia, Bălţiul, Ungheniul, Edineţul şi Cahulul”, a declarat mitropolitul Moldovei.

Înalt Prea Sfinţitul Vladimir nu s-a arătat deranjat de faptul că patriarhul Kiril a vizitat Transnistria, nici de discursul acestuia adresat credincioşilor de pe malul stâng al Nistrului. „În viitor va vizita şi Găgăuzia şi va spune aceleaşi cuvinte, dar împreună formăm Mitropolia Moldovei. Dacă ţara noastră, cu părere de rău, este divizată în câteva părţi, atunci biserica nu. Nu ne deranjează nimic, dacă va vizita alte oraşe, de asemenea se va adresa către cei de acolo şi nu vedem divergenţe, împreună formăm Mitropolia Chişinăului şi a întregii Moldove”,a precizat mitropolitul.

Şi episcopul de Tiraspol şi Dubăsari, Preasfinţitul Sava, a confirmat caracterul unitar al bisericii: „Vizita în Transnistria demonstrează dragostea faţă de toţi creştinii, biserica nu este împărţită”.

sursa www.publika.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com