Header image

Preşedintele Republicii Macedonia în vizită la Mitropolia Moldovei

16:02, miercuri, 18 iulie, 2018 | Cuvinte-cheie: , ,

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Vladimir a primit miercuri, 18 iulie 2018, la Reşedinţa Mitropolitană, pe Excelenţa Sa, Domnul Gjorge Ivanov, președintele Republicii Macedonia, aflat în vizită oficială în țara noastră.

ÎPS Părinte Mitropolit Vladimir a primit cu bucurie vizita Excelenței Sale şi şi-a exprimat speranţa că aceasta va contribui la intensificarea bunelor relații existente.

Excelența Sa Domnul Gjorge Ivanov a mulţumit pentru primire şi a apreciat importanţa misiunii Bisericilor Ortodoxe din cele două ţări în păstrarea şi promovarea valorilor creştine în societatea europeană actuală.

În continuare, Mitropolitul Vladimir a prezentat diferite aspecte ale misiunii actuale a Bisericii Ortodoxe din Moldova şi a subliniat că una din priorităţile actuale ale Mitropoliei Moldovei o reprezintă intensificarea activității sociale şi identificarea de soluţii pastoral–misionare adecvate, în faţa noilor provocări a contemporanității.

Totodată, Înaltpreasfinția Sa a menţionat că, prin acțiuni comune, schimburile spirituale și culturale dintre cele două popoare se pot intensifica și dezvolta, astfel încât cele două popoare să se cunoască mai bine.

Spre finalul întâlnirii, Excelenţa Sa, Domnul Gjorge Ivanov, președintele Republicii Macedonia a fost decorat de către Întîistătător cu înalta distincție mitropolitană Ordinul bisericesc „Sf. Cuv. Paisie Velicicovschi”.

La rândul său, președintele Republicii Macedonia i-a adus în dar Mitropolitului o icoană cu chipul Mântuitorului Hristos.

Crestinii ortodocși reprezintă în Republica Macedonia circa 54% din populație.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media

Contact Form Powered By : XYZScripts.com