Prim-ministrul R. Moldova Ion Chicu: preoții vor fi amendați dacă vor desfășura slujbe la biserici cu participarea credincioșilor - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Prim-ministrul R. Moldova Ion Chicu: preoții vor fi amendați dacă vor desfășura slujbe la biserici cu participarea credincioșilor

13:47, sâmbătă, 28 martie, 2020 | Cuvinte-cheie: , , , ,

În timp ce toate supermarket-urile, benzinăriile, băncile și practic tot sectorul privat activează pe timp de stare de urgență, în plină epidemie cu coronavirus, Prim-ministrul RM Ion Chicu a găsit soluția ieșirii din impas.

La ședința din 27 martie 2020, Premierul a declarat că preoții vor fi amendați dacă vor desfășura slujbe la biserici cu participarea credincioșilor.

Ion Chicu a precizat că poliția va asigura monitorizarea respectării acestei interdicții, iar în caz de abateri – va veni cu sancțiuni conform legislației.

„Fac apel la slujitorii bisericești să nu pună în pericol sănătatea  oamenilor. Să nu petreacă slujbe cu participarea cetățenilor. Aveți grijă nu numai de sufletul nostru, dar și de sănătatea trupească. Vom veni la sfânta împărtășanie toată vara și toamna. Numai faceți ca oamenii să ajungă până atunci. Lăsați oamenii acasă.”

cu referire la www.protv.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com