Header image

PS Petru, Episcop de Ungheni și Nisporeni, a fost desemnat în calitate de membru în cadrul Consiliului Bisericesc pentru înveșnicirea memoriei noilor mucenici și mărturisitori

9:59, sâmbătă, 29 decembrie, 2012 | Cuvinte-cheie:

În perioada 25 – 26 decembrie, la Reședința Patriarhală de pe lângă mănăstirea „Sf. Daniil” din orașul Moscova s-au desfășurat lucrările Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse, prezidat de către Preafericirea Sa Patriarhul KIRIL.

Printre alte hotărâri emise de Sfântul Sinod, menționăm Hotărârea nr. 124, care prevede desemnarea prin decizie patriarhală a Prea Sfințitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, Președintele Comisiei pentru Canonizarea Sfinților Bisericii Ortodoxe din Moldova, în cadrul Consiliului Bisericesc pentru înveșnicirea memoriei noilor mucenici și mărturisitori, condus de către Preafericitul KIRIL, Patriarhul Moscovei și a Întregii Rusii.
Altă hotărâre (decizia nr. 138), prevede numirea Prea Sfințitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni în funcția de stareț (sfințit arhimandrit) al mănăstirii “Adormirea Maicii Domnului” din satul Hîrbovăț, raionul Călărași.
Sursa: http://episcopia-ungheni.md/

 

 

Contact Form Powered By : XYZScripts.com