Header image

„Se poate români, se poate!” Un tânăr a convins două spitale din Norvegia şi Finlanda să preia mai multe victime ale incendiului de la Colectiv

11:31, sâmbătă, 7 noiembrie, 2015 | Cuvinte-cheie: , , ,

„Se poate români, se poate!”, este concluzia la care a ajuns un tânăr român stabilit în străinătate, care a reuşit să-i convingă pe responsabilii spitalului de arşi din Bergen (Norvegia) să preia câteva dintre victimele tragediei din clubul Colectiv. Şi asta nu e tot: medicii din Bergen, care sunt aşteptaţi la Bucureşti, să-i preia pe răniţi, au convins un alt medic, de această dată din Helsinki (Finlanda) să vină în ţara noastră şi să facă acelaşi lucru. Şi totul pe cheltuiala lor!

Pavel Popescu, tânărul stabilit în Norvegia, a povestit totul pe Facebook:

„Aseara, Daniel P. Funeriu pe care il cunosc bine din Timisoara imi scrie pe facebook: „daca vrei sa faci ceva pentru tara, gaseste un spital din Norvegia care sa primeasca un ars de la Bucuresti” Si ma roaga de urgenta sa gasesc o posibilitate de a transfera niste pacienti aici intr-un spital pentru tragedia de la ‪#‎colectiv (tinand cont de faptul ca Norvegia are unul dintre cele mai bune sisteme de sanatate din lume). Mi-a dat si un nume de contact al Secretarului de Stat din MS Dorel Săndesc.

Prin contactele mele directe cu oficialitatile locale am reusit sa intru pe fir cu boardul Spitalului de Arsi din Bergen (unul din cele mai profesioniste spitale din Norvegia), atentie la ora 22:00!

Am sunat (pentru ca nimeni din ambasada sau din tara nu facea nimic) si i-am implorat de-a dreptul sa ne ajute de urgenta in situatia arsilor. Unul dintre inimosii doctori, din boardul spitalului, Stian Almeland mi-a garantat ca dimineata la prima ora, consiliul spitalului se va intruni sa ia o decizie in privinta ajutorului urgent pe care ni-l pot oferi si ne vor contacta. L-am sunat apoi Dorel Sandesc pe care l-am rugat sa scrie de urgenta un mail catre Stian cu tot ce avem nevoie spunandu-i sa ceara maximul pentru ca aveam garantia ca acesti oameni ne vor ajuta.

Ministrii nostri sunt pe alta lume. Este evident ca aveam nevoie urgenta de ajutor dar ceva e in neregula. Vreau totusi sa spun ca am apreciat promptitudinea Secretarului de stat Dorel Sandesc care a intrat imediat in contact cu cei care imi promisesera ca vor face tot posibilul sa ne ajute si intr-un timp excelent zic eu s-a concretizat un AJUTOR NEASTEPTAT! O echipa de trei medici profesionisti zboara maine dimineata la prima ora spre Bucuresti pentru a ne ajuta si a selecta o lista de pacienti pe care ii vor trata in spitalul din Bergen suportand absolut toate costurile tratamentelor. Tot ei si-au contactat un alt prieten specialist din Finlanda care zboara si el spre Bucuresti si va transfera pacienti in Spitalul de Arsi din Helsinki! Se poate romani, se poate!

As vrea sa le multumesc pe aceasta cale:
omului Daniel Funeriu care de la mii de km distanta a reusit sa puna la punct un plan concret de a face ceva intr-o situatie de criza si in plus stiu ca a discutat cu un spital din Franta sa preia 3 pacienti, Secretarului de Stat din MS Dorel Sandesc care spre deosebire de altii a dat dovada de promptitudine si profesionalism si nu in ultimul rand inimosilor doctori specialist:
Ragnvald Ljones Brekke (man), Head of Burns at the Bergen University Hospital, consultant plastic surgeon
Stian Kreken Almeland (man), consultant plastic surgeon
Gunhild Holmaas (woman), consultant intensivist
Jussi Valtonen (man), consultant plastic surgeon, Helsinki Burn Center, Helsinki University Hospital, Finland”.

sursa newsar.ro

rom

Contact Form Powered By : XYZScripts.com