Header image

Serie de cutremure, cel mai puternic de 6,2 grade în centrul Italiei. Cel puțin 38 oameni au murit

13:52, miercuri, 24 august, 2016 | Cuvinte-cheie: , ,

(UPDATE 13:52) Cel puțin 38 oameni au murit, iar alți 150 au fost daţi dispăruţi în urma cutremurului cu magnitudinea 6,2, produs în această dimineaţă în centrul Italiei şi care a provocat distrugeri în mai multe orașe. Potrivit oficialilor din peninsula Apenină, cea mai gravă situație este în orașul Amatrice.

În urma seismului două mii de persoane au rămas fără locuinţe.

(UPDATE 11:40) 22 de persoane au decdat în urma seismului. Operațiunile de salvare și căutările de victime continuă.

(UPDATE 10:40) Solicitați de Publika TV, reprezentanții Ministerului de Externe de la Chişinău au declarat că, în urma informațiilor primite de la Ambasada Moldovei în Italia, printre victime nu sunt cetățeni moldoveni.

(UPDATE 10:34) Corriere della Sera informează că sunt cel puțin 21 de morți și 100 de răniți în urma cutremurului.

(UPDATE 09:30) Presa italiană relatează că ar fi vorba despre 14 persoane decedate în urma cutremurului din această dimineață.

Cutremurul a avut loc în această dimineață la ora 4 și 36 de minute, la adâncimea de patru kilometri, în apropierea orașului Perugia și a fost simțit în mai multe localități, inclusiv în capitala Roma. Acesta a fost urmat de șapte replici, dintre care cea mai puternică de 5,5 grade. Autoritățile au anunțat că în mai multe provincii s-au dărâmat clădiri, însă situația cea mai gravă este în orașul Amatrice.

Un cutremur foarte puternic a avut loc în această dimineață în localitatea Amatrice din Italia, la adâncime de 10 kilometri, scrie digi24.ro.

Autorităţile italiene au anunţat că localitatea Amatrice a fost puternic zguduită, miercuri dimineaţă, de un seism cu magnitudinea de 6,2 grade pe scara Richter, iar mai multe persoane sunt blocate sub dărâmături. Momentan nu există informaţii cu privire la numărul persoanelor rănite, informează Reuters.

„Drumurile spre şi din localitatea noastră sunt blocate. Jumătate din oraş a dispărut. Sunt oameni sub dărâmături… A fost o alunecare de teren şi un pod s-a prăbuşit”, a declarat primarul Amatrice, Sergio Pirozzi.

Agenţia pentru Protecţie Civilă a anunţat că seismul a fost grav şi există relatări cu privire la daunele provocate. Între timp, un refugiat din munţii Gran Sasso a susţinut că o bucată mare dintr-o piatră s-a prăbuşit în timpul cutremurului.

Sursa: www.publika.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com