Slujba Pasiei în Catedrala Episcopală ,,Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” din Ungheni - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Slujba Pasiei în Catedrala Episcopală ,,Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” din Ungheni

6:57, luni, 31 martie, 2014 | Cuvinte-cheie: , , , ,

În seara zilei de duminică, 30 martie 2014, Preasfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, a săvârşit slujba Pasiei în Catedrala Episcopală ,,Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” din orașul Ungheni.

   Alături de Preasfinţia Sa, la slujba Pasiei au fost prezenţi Secretarul Eparhial, Preotul Vadim COROSTINSCHI, Protopopul de Ungheni, Protoiereul Bartolomeu TURTUREANU, soborul de preoţi slujitori ai Catedralei şi alţi preoţi din cuprinsul protopopiatului Ungheni, care au avut bunăvoinţa şi dragostea de a participa la această slujbă deosebită.

    Slujba Vecerniei cu Acatistul și Evanghelia Sfintelor Patimi încadrate în ea,împreună cu acele cîntări umilincioase din pripeala acatistului ,,Iisuse Fiul Lui Dumnezeu, pomenește-ne pe noi cînd vei veni întru împărăția Ta” și prochimenul înfricoșător: ,,Împărțit-au hainele Mele loruși și pentru cămașa Mea au aruncat sorți”, au îndemnat credincioșii veniți în sfântul locaș, la mai multă rugăciune și smerenie.

     Preasfinția Sa a menționat în cuvîntul de învățătură, importanța acestui acatist și folosul citirii pentru pocăința și mântuirea sufletelor noastre în această perioadă de post.

      La final, creștinii au fost unși cu untdelemn din candela sfintei răstigniri, în fața căreia sa citit Acatistul Sfintelor Patimi.

Biroul de Presă al Episcopiei de Ungheni şi Nisporeni

Contact Form Powered By : XYZScripts.com