Utilizatorii de internet strâng semnături în sprijinul lui Meriam, tinerei condamnate la moarte pentru Hristos - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Utilizatorii de internet strâng semnături în sprijinul lui Meriam, tinerei condamnate la moarte pentru Hristos

19:33, sâmbătă, 17 mai, 2014 | Cuvinte-cheie: , , , , , , , ,

Potrivit datelor precizate, Meriam Yahya Ibrahim, condamnată joi la moarte în Sudan pentru faptul că este creștină, aparţine Bisericii etiopiene, potrivit CNN.

„Sunt creștină – a declarat Meriam în răspunsul său, după pronunţarea verdictului – și voi rămâne creştină.”

Avocații săi spun că intenţionează să conteste în apel verdictul, care a provocat o reacție puternică din partea organizațiilor pentru drepturile omului din întreaga lume.

Cu toate acestea, Meriam, care este însărcinată în opt luni, împreună cu fiul care are vârsta de 20 luni, rămân în continuare în închisoare, unde sunt reținuţi din luna februarie al acestui an. Soțului său, care este şi el creștin şi care se deplasează într-un scaun cu rotile, nu i se permit întrevederile cu ei.

 Miriam s-a născut în Sudan. Tatăl ei este musulman, iar mama, creștină din Etiopia. Tatăl i-a părăsit când ea avea doar șase ani, și Meriam a fost crescută de mama ei-creştină.
Cu toate acestea, din momentul ce tatăl lui Meriam a fost musulman, instanța o consideră şi pe ea musulmană – în aşa mod, căsătoria ei cu un ne-musulman este ne validă: iată de ce Meriam a fost condamnată pentru „apostazia” pe care nu a comis-o, și pentru adulter, de care ea deasemenea nu este vinovată. Ea a fost condamnată la 100 de lovituri de bici și moarte prin spânzurare. Dacă nu se va schimba nimic, sentința va fi executată după ce ea va naște, iar copilului va împlini doi ani. Tot acest timp ei îl vor petrece în închisoare.

După cum s-a relatat anterior, instanța de judecată i-a dat lui Meriam trei zile pentru a se gândi – în cazul în care ea ar fi renunțat la Hristos și s-ar fi recunoscut musulmană, ea nu ar fi fost condamnată la moarte.

Cu toate acestea, îi cunoaştem răspunsul: „Sunt creștină și voi rămâne creştină.”Îi Este foarte greu. Și ea e o adevărată creștină. Și într-o zi va fi eliberată, „- spune avocatul ei, Mohammed al-Nabi Jar.

„Sufăr foarte mult. Nu știu ce să fac – a spus soțul ei Daniel Wani la câteva ore după condamnare. – Doar mă rog „. Soțul ei este invalid, şi nu se poate deplasa decât într-un scaun cu rotile. Joi, poliția nu i-a permis să fie prezent în sala de judecată.

Avocatul a cerut prezenţa lui Daniel, dar a fost refuzat.

Avocatul lui Meriam a relatat că acest caz a fost deschis după ce fratele lui Meriam a depus o plângere împotriva ei, menţionând că ea a fost plecată timp de câțiva ani și că familia ei a fost șocată când a afltat că ea s-a căsătorit cu un creștin.

De asemenea, se relatează că în timpul audierilor care au avut loc joi, şa proces a participat şi Sheikhul care a declarat că „această infracțiune este periculos pentru Islam și pentru întreaga Ummah (comunitate) musulmană.

De astăzi utilizatorii de internet strâng semnături în sprijinul lui Meriam.

Petiţia poate fi semnată aici.

traducere pentru ortodox.md

sursa pravoslavie.ru

 

Contact Form Powered By : XYZScripts.com