Header image

Zi de hram la Mănăstirea „Nașterea Domnului”, Zăbriceni

11:34, luni, 5 august, 2013 | Cuvinte-cheie: , , , , , ,

Sute de pelerini și închinători s-au adunat duminică, 4 august 2013, la Mănăstirea „Nașterea Domnului” din comuna Zăbriceni pentru a participa la serviciul divin prilejuit de hramul de vară al mănăstirii în cinstea Sfîntului Sfințit Mucenic Foca și a Sfintei Mironosițe Maria Magdalena, sărbătoriți în această zi.

Sfînta Liturghie a fost oficiată de către Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, înconjurat de un sobor numeros de preoți și diaconi din care a făcut parte Prea Cuviosul părinte streț, arhimandritul Damian (Burlacu); secretarul eparhial II, protoiereul Sergiu Panaite; slujitori ai sfîntului așezămînt și preoți din localitățile învecinate.

După Sfînta Liturghie a urmat slujba unui Te Deum în fața icoanei Sfîntului Sfințit Mucenic Foca și a Sfintei Mironosițe Maria Magdalena, după care Ierarhul a rostit un cuvînt de învățătură. Prea Sfinția Sa a tîlcuit pericopa evanghelică a Duminicii, de la Matei IX, 1-18, despre vindecarea slăbănogului, și a vorbit despre pilda de credință, devotament și recunoștință față de binefacerile lui Dumnezeu oferite de viața Sfintei Maria Magdalena și a Sfîntului Foca, ce a pecetluit legătura dragostei sale pentru Hristos prin sfîrșitul mucenicesc.

De asemenea, Ierarhul a mulțumit părintelui stareț, arhimandritului Damian, pentru grija duhovnicească ce o poartă mănăstirii și viețuitorilor ei, pentru dragostea și bunăvoința cu care este întîmpinat ori de cîte ori vizitează această mănăstire și l-a felicitat cu ocazia aniversării a 14 ani de la întemeierea sfîntului așezămînt.

Pentru toți credincioșii participanți la slujbă a fost oferită o agapă de sărbătoare.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

Contact Form Powered By : XYZScripts.com