100 de icoane făcătoare de minuni ale Maicii Domnului expuse la un loc - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

100 de icoane făcătoare de minuni ale Maicii Domnului expuse la un loc

In aceste zile, în trapeza Bisericii „Sfinții Antonie și Teodosie” din Lavra Pesterilor – Adormirea Maicii Domnului, s-a deschis o expozitie unica: „Ucraina – Casa Maicii Domnului”, incluzand 100 de copii ale unor icoane facatoare de minuni, din toate regiunile Ucrainei.

 

„Pentru prima data, am strans laolalta, in Lavra Pesterilor din Kiev, reproducerile a 100 de icoane ale Maicii Domnului, venerate pe plan local. Nu a existat niciodată așa ceva, nicaieri: în același loc, în același timp, sa se adune toate icoanele facatoare de minuni ale Maicii Domnului, în fața cărora să se roage poporul nostru, in Biserica Ortodoxa a Ucrainei [canonica, de sub Patriarhia Moscovei]”, a declarat șeful Departamentului de Informare și Educare al Episcopiei Kievului, Arhiepiscopul Nicolae Vasilkov.

Fondurile strânse prin această acțiune educațională și misionară vor fi folosite pentru copiii victimelor luptelor din Ucraina, grav bolnavi și orfani.

Icoanele au fost binecuvântate în timpul deschiderii expoziției. O slujba de mijlocire pentru pace în Ucraina a fost, de asemenea, oficiata, și un concert comun al copiilor „Bucură-te, bucurie!”.

Expoziția extraordinara ramane deschisa pana pe 22 noiembrie.

În fiecare zi, în timpul acesta, vor fi oficiate slujbe înaintea icoanelor, la orele 12:00 si 15:00, citand surse aflate in zona, in Biserica Sfantul Nicolae din capitala Ucrainei.

În cadrul expoziției, sunt prezentate icoane din secolul al X-lea si până în prezent.

Aici poate fi vazuta inclusiv o copie a icoanei bizantine in piatra a Maicii Domnului, care dateaza de 900 de ani, considerata a fi aparținut cneazului Vladimir Monomahul, care a condus cel mai puternic stat al slavilor răsăriteni, până în secolul al XIV-lea.

sursa http://lonews.ro

1000371809

100 icoane facatoare de minuni maica domnului lavra kievului 2015 4

100 icoane f 7

Contact Form Powered By : XYZScripts.com