Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Ucraina, Mitropolitul Onufrie: „Trebuie să privim nu la confort, ci la Cer” - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Ucraina, Mitropolitul Onufrie: „Trebuie să privim nu la confort, ci la Cer”

22:23, marți, 7 iunie, 2022 | Cuvinte-cheie: ,

La 5 iunie 2022, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Ucraina Preafericitul Mitropolit Onufrie le-a povestit credincioșilor despre faptul că valorile duhovnicești sunt mai importante decât confortul material.

La începutul predicii sale Preafericitul părinte s-a oprit asupra istoriei Sinoadelor Ecumenice și a subliniat că anume credință pe care sfinții părinți au reușit să o păstreze a ajuns la noi multe secole mai târziu.

„Noi îi mulțumim lui Dumnezeu că putem mărturisi acea credință, stabilită de către sfinții și fericiții Părinți ai Primului Sinod Ecumenic… și ai tuturor celorlalte Sinoade evlavioase, credința care îi deschide omului calea spre Dumnezeu, calea spre mântuire”, a spus el.

Mitropolitul Onufrie a îndemnat la păstrarea acestei credințe, în ciuda dificultăților și a neorânduielilor: „Da, sunt dificultăți, sunt greutăți, uneori credința noastră este incomodă pentru viața pământească, uneori ea ne creează anumite inconveniențe, disconfort, dar trebuie să nu ne uităm la confortul pământesc și la comodități, trebuie să privim la Cer”.

Potrivit vorbelor sale, „ceea ce oferă omului confort pe pământ este nefolositor pentru Cer, dar folositor este ceea ce e Dumnezeiesc și adevărat, ceea ce îl conduce pe om la mântuirea veșnică în Ceruri – în Hristos Isus, Domnul nostru”.

Sursa: Spzh.new

Contact Form Powered By : XYZScripts.com