Zelenski a cerut să se adopte cât mai curând legea care va interzice Biserica Ortodoxă din Ucraina - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Zelenski a cerut să se adopte cât mai curând legea care va interzice Biserica Ortodoxă din Ucraina

14:22, luni, 12 februarie, 2024 | Cuvinte-cheie:

Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski le-a făcut semnal parlamentarilor să voteze cât mai curând proiectul de lege care vizează interzicerea BOUkr.

Parlamentarii au primit un semnal de la Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski să adopte în tempou rapid proiectul de lege nr. 8371 privind interzicerea Bisericii Ortodoxe Ucrainene (BOUkr) în a doua lectură. Hromadske raportează acest lucru, citând propria sursă.

Potrivit deputatului de la partidul „Solidaritatea europeană” Mykola Kniajyțki, proiectul de lege este deja în curs de examinare de către comisia umanitară, care dorește să înăsprească legea cu amendamente propuse de Serviciul Securității al Ucrainei (SBU), precum și să simplifice procesul de trecere a comunităților de la Biserica Ortodoxă Ucraineană (BOUkr) la Biserica Ortodoxă a Ucrainei (BOaU).

Potrivit documentului depus de SBU, organizațiile religioase vor putea fi lichidate dacă „persoanele autorizate” ale acestora au comis infracțiuni împotriva principiilor fundamentale ale securității naționale a Ucrainei.

Potrivit publicației, comisia lucrează la „întărirea” proiectului de lege pentru ca acesta să fie promulgat în a doua lectură și să nu fie criticat de Uniunea Europeană.

Un alt deputat de la „Solidaritatea europeană”, Volodimir Viatrovyci, susține că există o dorință comună în Radă de a scoate la discuție proiectul de lege în sala de ședințe, dar există multe dezacorduri cu privire la forma în care ar trebui votat.

UJO a informat mai devreme că SBU a inițiat un proiect de lege privind lichidarea confesiunilor asociate cu Federația Rusă.

Sursa: https://spzh.media/ro/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com