Un preot a câștigat la nominalizarea "Oameni care au impresionat în 2023" - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Un preot a câștigat la nominalizarea „Oameni care au impresionat în 2023”

12:35, vineri, 5 ianuarie, 2024 | Cuvinte-cheie:

Protoiereul Boris Kovalchuk care a salvat 1500 de oameni în timpul bombardării regiunii Kiev, a câștigat trofeul concursului „Oameni care au impresionat în 2023”.

Protoiereul Boris Kovalchuk, parohul bisericii Sfântul Mare Mucenic Dimitrie (Biserica Ortodoxă Ucraineană) din satul Pilipovici, regiunea Kiev, a câștigat concursul „Oameni care au impresionat cu tăria si setea de restaurare”, organizat de proiectul media „Nezlamni.CITY”.  Rezultatele concursului au fost publicate pe site-ul proiectului.

Potrivit rezultatelor concursului, 3900 de persoane au votat pentru preotul Bisericii Ortodoxe Ucrainene.

În timpul ocupației ruse a regiunii Kiev, părintele Boris a scos din Pilipovci 4 coloane de mașini cu locuitori din diferite sate și orașe care încercau să scape de bombardamente. După misiunea de salvare reușită, preotul și-a umplut autobuzul cu ajutor umanitar pentru consăteni și s-a întors acasă.

Acum, preotul își continuă misiunea de voluntar, vizitând soldații ucraineni în prima linie cu ajutor umanitar și sprijin moral și duhovnicesc.

UJO a informat mai devreme ca un cleric a organizat evacuarea a 1500 de locuitori ai regiunii Kiev.

Sursa: https://spzh.news/ro/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com