Sfânta Liturghie în Duminica a II-a din Post și Taina Sfântului Maslu, la biserica “Sfânta Fericita Matrona” din Chișinău - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Sfânta Liturghie în Duminica a II-a din Post și Taina Sfântului Maslu, la biserica “Sfânta Fericita Matrona” din Chișinău

20:59, duminică, 31 martie, 2024 | Cuvinte-cheie:

Dumnezeiasca Liturghie în Duminica a II-a din Post, a Sfântului Ierarh Grigore Palama, la biserica “Sfânta Fericita Matrona” str. Doina 123, or. Chișinău.

Prin Evanghelia de astăzi înțelegem că bolnavul a fost adus la Iisus Hristos pentru a fi vindecat de boală – iar Iisus Hristos mai întâi îi vindecă sufletul de păcate, iar după iertarea lor, zicându-i: scoală-te, ia-ţi patul şi mergi la casa ta (Mc. 2, 11).

Ce să însemne un asemenea fel de tămăduire? Înseamnă că bolile care ne lovesc sunt urmări ale păcatelor noastre şi că nu se poate să scăpăm pe deplin de boli dacă nu ne curăţim mai întâi de păcate, întrucât nu pot fi înlăturate urmările fără a fi înlăturate mai întâi pricinile.

Dacă vedem că am păcătuit, să înfrânăm sufletele noastre, să pedepsim inima noastră, iar duhul nostru să-l umplem cu pocăinţă, pentru că după ce ne vom scula iarăşi, niciodată să nu mai cutezăm a ne arunca în aceeaşi prăpastie a păcatului, căci se vor simţi încă urmele pedepsei din ziua trecută.

Vremea Marelui Post al Paştilor, rânduită de Biserică, ne în­deamnă să cugetăm la faptele noastre, părându-ne rău pentru pă­catele săvârşite şi, împărtăşindu-ne din bogăţia vieţii liturgice a Bisericii, să mergem spre bucuria învierii Domnului, zicând: „Uşile pocăinţei deschide-ne nouă, Dătătorule de viaţă” şi ne mântuieşte. Amin!

După oficierea Sfintei Liturghii, a fost oficiată Taina Sfântului Maslu de obște.

Sursa: pr. Petru Boian, paroh Biserica Sfinta Fericita Matrona

 

Contact Form Powered By : XYZScripts.com