Sfânta Liturghie din Duminica a 34-a după Cincizecime în parohia ”Sfânta Fericita Matrona” din or. Chișinău, str. Doina 123 - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Sfânta Liturghie din Duminica a 34-a după Cincizecime în parohia ”Sfânta Fericita Matrona” din or. Chișinău, str. Doina 123

15:00, duminică, 28 ianuarie, 2024 | Cuvinte-cheie:

Duminica a 34-a după Cincizecime și aniversarea a 30 ani de viață pământească a părintelui-paroh, Petru Boian, celebrate liturgic în parohia ”Sfânta Fericita Matrona” din or. Chișinău, str. Doina 123.

Sfânta Evanghelie din Duminica lde astăzi a fost rânduită de Biserică a se citi în această perioadă deoarece Ea este un îndemn la milostenie și la ajutorarea celor săraci.

„În vremea aceea un dregător oarecare s-a apropiat de Iisus și L-a întrebat, zicând: Bunule Învățător, ce să fac ca să moștenesc viața de veci? Iar Iisus i-a zis: Pentru ce Mă numești bun? Nimeni nu este bun, decât Unul Dumnezeu. Știi poruncile: «Să nu săvârșești adulter, să nu ucizi, să nu furi, să nu mărturisești strâmb, cinstește pe tatăl tău și pe mama ta». Iar el a zis: Toate acestea le-am păzit din tinerețile mele. Auzind, Iisus i-a zis: Încă una îți lipsește: Vinde toate câte ai și le împarte săracilor și vei avea comoară în ceruri; apoi vino de urmează Mie. Iar el, auzind acestea, s-a întristat, căci era foarte bogat. Și, văzându-l întristat, Iisus a zis: Cât de greu vor intra cei ce au averi în Împărăția lui Dumnezeu! Că mai lesne este a trece cămila prin urechile acului decât să intre bogatul în Împărăția lui Dumnezeu. Zis-au cei ce ascultau: Și cine poate să se mântuiască? Iar El a zis: Cele ce sunt cu neputință la oameni, sunt cu putință la Dumnezeu.”

Evanghelia de astăzi ne atrage atenția că nu este suficient să postim mult, să ne rugăm mult, să ne înfrânăm de la păcat, dacă nu suntem și milostivi. De ce? Pentru că iubirea milostivă sau bunătatea sufletului arătată față de semenii noștri este începutul asemănării omului cu Dumnezeu Cel Milostiv (Luca 6, 36). Dumnezeu dorește ca noi să fim nu numai recunoscători față de El, ci să fim și milostivi față de semenii săraci

Contact Form Powered By : XYZScripts.com