A fost reeditat volumul de predici la Duminicile de peste an, semnat de Patriarhul Daniel - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

A fost reeditat volumul de predici la Duminicile de peste an, semnat de Patriarhul Daniel

12:18, joi, 5 octombrie, 2023 | Cuvinte-cheie: , ,

La Editura Basilica a Patriarhiei Române a fost reeditat volumul de predici la Duminicile de peste an „Evanghelia slavei lui Hristos”, semnat de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

În Cuvântul înainte, Patriarhul României a precizat ce aduce nou a 2-a ediţie a proiectului editorial.

„Prezentul volum, intitulat Evanghelia slavei lui Hristos, este alcătuit din cele 56 de predici la Duminicile de peste an și reprezintă o formă revizuită și îmbogățită a primei ediții apărute în anul 2016 la Editura Basilica a Patriarhiei Române. Toate textele prezentului volum, fără excepție, au fost revăzute de mai multe ori în decursul celor șapte ani de la apariția primei ediții”.

„Astfel, unele fraze sau paragrafe au fost restructurate sau condensate, unele subtitluri au fost diortosite, iar unele pasaje din text au fost dezvoltate și îmbogățite prin aprofundarea învățăturilor de credință. În plus, această ediție a doua se distinge de prima ediție prin faptul că indică în notele subliniare bibliografia selectivă folosită la pregătirea acestor predici, fiind acordată o atenție deosebită referințelor patristice, pentru a evita astfel interpretări subiective sau individualiste”.

„Cu acest prilej, au fost reținute în notele subliniare și unele citate din Sfinții Părinți și din unii teologi contemporani, citate care contribuie la consolidarea interpretărilor ortodoxe ale textelor biblice. Sperăm astfel ca publicarea ediției revizuite și îmbogățite a volumului de predici Evanghelia slavei lui Hristos să fie de folos clerului și credincioșilor Bisericii noastre”, a menţionat Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Cartea poate fi achiziționată prin intermediul site-ului Tipografiei Cărților Bisericești: cartibisericesti.ro, prin comandă la [email protected][email protected] sau la numărul de telefon 0722328939.

Foto credit: cartibisericesti.ro

Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica

Contact Form Powered By : XYZScripts.com