A văzut lumina tiparului cea de-a doua ediție a cărții "VOINO - IASENEȚKI arhiepiscop și chirurg: viața și hagiografia" - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

A văzut lumina tiparului cea de-a doua ediție a cărții „VOINO – IASENEȚKI arhiepiscop și chirurg: viața și hagiografia”

10:47, vineri, 26 ianuarie, 2024 | Cuvinte-cheie: ,

În curând, pasionații de teologie, medicină și istorie se vor putea bucura de lansarea celei de-a doua ediții extinse a cărții ce a văzut recent lumina tiparului „VOINO – IASENEȚKI arhiepiscop și chirurg: viața și hagiografia”.

Această epopee captivantă despre Sfântul Ierarh Luca al Crimeii, tradusă cu dăruire de părintele protoiereu Vasile Ciobanu, paroh al bisericii „Sf. Irh. Nicolae”, din comuna Costești, raionul Ialoveni, este o lucrare mult așteptată de teologi, medici și oameni din domeniul istoriei și culturii.

La lansarea celei de-a doua ediții s-au ostenit și au contribuit: protoiereul Eugen Onicov – coordonator; protoiereu Marin Cij – ctitor; Ion Sochirca – ctitor; Angela Levința – redactor coordonator; Larisa Ersov – redactor literar; macheta – Maria Bondari.

Această ediție aduce în prim-plan nu doar viața Sfântului Ierarh Luca, ci și relevanța sa în istoria Bisericii în secolul XX. În prezentarea cărții se subliniază interesul deosebit al teologilor, medicilor și pasionaților de istorie pentru această operă.

Cărțile Sfântului Ierarh Luca în domeniul chirurgiei, „Anestezia regionară” și „Chirurgia septică”, rămân a fi manuale de referință în medicina modernă, cu cereri crescânde pentru noi ediții și în secolul XXI.

Organizatorii pregătesc terenul pentru o lansare ulterioară și în România, ceea ce va oferi și mai multor cititori acces la această operă valoroasă și inspiratoare. Se așteaptă ca această călătorie literară să ofere o perspectivă fascinantă asupra legăturii dintre credință și știință, ilustrată într-un mod excepțional de Sfântul Ierarh Luca al Crimeii.

SFINTE IERARHE, MĂRTURISITOR AL LUI HRISTOS ȘI DOCTOR FĂRĂ DE ARGINȚI LUCA, ROAGĂ-TE LUI DUMNEZEU PENTRU NOI!

Contact Form Powered By : XYZScripts.com