Header image

A trecut la cele veşnice părintele Gheorghe Nour

13:55, marți, 12 noiembrie, 2013 | Cuvinte-cheie: , , , , ,

A trecut la cele veșnice părintele Gheorghe Nour, clericul mănăstirii Ciuflea din capitală – un preot respectat, iubit şi căutat de numeroşi credincioşi.

Prot. Mitr. Gheorghe Nour s-a născut la 7 octombrie 1942 în s. Scoreni, r. Strășeni, a fost hirotonit în treapta de preot în anul 1988 pe seama Mănăstirii Ciuflea, unde a slujit până la sfârșitul vieții pământești.

Pentru meritele sale deosebite față de Biserica Ortodoxă din Moldova, Sfinția Sa a fost decorat cu mai multe distincții bisericești, printre care: dreptul de a purta Mitră, de a sluji cu Ușile Împărătești deschise până la Heruvic, iar recent a primit Ordinul „Meritul Bisericesc” gr. II.

Aducem la cunoștința drept-măritorilor creștini că sicriul cu trupul Părintelui Gheorghe Nour se va afla în Catedrala Mănăstirii Ciuflea până mâine, ora 15.00, după care va fi dus la Mănăstirea Japca, unde va fi înmormântat conform dorinței Sfinției Sale. Slujba înmormântării va fi săvârșită joi, 14 noiembrie a.c., după Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie de către PS Episcop Marchel de Bălți și Fălești.

Astăzi, la ora 15.30, Înalt Prea Sfințitul Mitropolit Vladimir dimpreună cu un sobor preoțesc, va oficia la Mănăstirea Ciuflea un parastas în memoria Prot. Mitr. Gheorghe Nour.

Până mâine, Catedrala Mănăstirii Ciuflea va fi deschisă în regim non-stop pentru toți cei care doresc să își ia rămas bun de la Părintele Gheorghe.

Contact Form Powered By : XYZScripts.com