Adresarea Mitropolitului Onufrie: "Vă îndemn pe toți să încetați imediat să vă ucideți între voi" - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Adresarea Mitropolitului Onufrie: „Vă îndemn pe toți să încetați imediat să vă ucideți între voi”

20:52, vineri, 13 februarie, 2015 | Cuvinte-cheie: , , , ,

În zilele de pomenire a tuturor victimelor sângeroase din Piaţa Independenţei (Maidan), din centrul Kievului, vreau să fac un apel către toți fiii credincioși ai Bisericii Ortodoxe Ucrainene, și împreună cu ei către toți cei cărora le pasă de soarta statului ucrainean. Cu un an în urmă, toată lumea a fost cutremurată de evenimentele care s-au desfășurat anume aici, la Kiev, și care au luat viața multor compatrioţi de-ai noştri.

Jertfa lor a marcat începutul unei tragedii și mai mari care a marcat anul precedent drept o pagină sângeroasă a istoriei ucrainene. Noi, împreună cu mii de văduve și orfani, cu mamele îndurerate a celor mai buni fiii ai Ucrainei, care și-au găsit moartea în regiunile de est a țării noastre, împreună cu toți nevoiașii și infirmii, împreună cu toți cei care și-au pierdut casele, îl implorăm pe Dumnezeu să le adauge înțelepciune și iubire creștină tuturor acelora de care depinde încetarea acestei vărsări de sânge îngrozitoare.

În numele istoriei de o mie de ani a Bisericii Ortodoxe Ucrainene, îi îndemn pe toți acei care se numesc creștini, încetați imediat să vă ucideți între voi. Căci victime ale acestor lupte zilnic devin zeci de oameni nevinovați, femei, bătrâni și cel mai teribil – copii nevinovați.

În câteva zile Biserica va intra în săptămână brânzei (Maslenitsa). De obicei aceste zile pentru ucraineni sunt zile de distracție. Cu toate acestea, ținând cont de masacrul de pe Maidan, a căror aniversare cade în această săptămână, amintindu-ne de miile celor care au murit în ultimului an în estul Ucrainei, amintindu-ne că și astăzi, și poate și în acest moment acolo continuă să moară oamenii, Biserica Ortodoxă Ucraineană anulează toate festivitatile, care au loc în mod tradițional în această perioadă a anului.

Deasemenea mă adresez reprezentanților artei şi culturii, mass-media, mă aderesez către toți compatrioții noștri să se alăture acestei inițiative. Acum nu este momentul potrivit pentru distracție. Acesta este un timp de rugăciune și post, timpul iertării păcatelor de dragul viitorului Ucrainei și a descendenților săi.

traducere pentru ortodox.md

sursa pravlife.org

 

Contact Form Powered By : XYZScripts.com