Header image

Anchetă la Mitropolia Basarabiei. Preotul Ioan Ciuntu, convocat pentru a explica legătura cu noua mitropolie

14:30, marți, 4 februarie, 2014 | Cuvinte-cheie: , , ,

În şedinţa extraordinară din 3 februarie, Permanenţa Mitropoliei Basarabiei a luat act cu îngrijorare de apariţia şi înregistrarea la Ministerul Justiţiei a cultului Mitropolia Chişinăului şi a Moldovei de Răsărit.

Mitropolia consideră înfiinţarea acestei structuri religioase conduse de un laic, numit preşedinte, „o provocare la adresa Ortodoxiei din Republica Moldova şi, în mod special, la adresa Mitropoliei Basarabiei, menită să semene confuzie şi dezbinare între clerici şi mireni“.

În acest context, conducerea Mitropoliei Basarabiei reclamă că Legea cultelor ar trebui să fie modificată, astfel încât să fie stabilite clar condiţiile în care o structură religioasă poate utiliza în statutul său termenul de „mitropolie“.

După ce „Adevărul“ a scris că printre fondatorii noului cult religios sunt şi rudele parohului Bisericii „Sfânta Teodora de la Sihla“ din Chişinău, Permanenţa l-a convocat, pentru ziua de miercuri, pe părintele Ioan Ciuntu la Sediul Mitropolitan pentru explicaţii.

De asemenea, a fost creată o comisie de anchetă care va cerceta măsura implicării clericul şi a consiliului parohial al bisericii în apariţia „entităţii cu un nume înşelător“.

Sursa: http://adevarul.ro/moldova/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com