Header image

Ce au discutat Episcopii vicari și Secretarul Mitropoliei cu Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Corneliu Popovici

12:12, marți, 10 martie, 2020 | Cuvinte-cheie: ,

Marți, 10 martie, având binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, Vicarii Mitropoliei Chișinăului și a întregii Moldove, Episcopii Ioan și Siluan, împreună cu Secretarul Mitropoliei, Prot. mitr. Vadim Cheibaș au avut o întrevedere la Reședința mitropolitană cu Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Corneliu Popovici.

Discuția s-a axat pe elucidarea specificului și a modului în care se va desfășoara asistența duhovnicească în țara noastră, precum și alte măsuri în legătură cu extensia epidemiei cu Coronavirus.

Ministrul Corneliu Popovici a vorbit despre măsurile de prevenire și control întreprinse de Guvernul Republicii Moldova privind infecția cu Coronavirusul de tip nou.

În context, părțile au convenit asupra efectuării cu regularitate a curățeniei în lăcașurile de cult cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool, precum și aerisirea permanentă a spațiilor, distribuirii pliantelor informative privind măsurile de prevenire ale infecției COVID-19, cetățenilor care participă la oficializarea slujbelor bisericești, informarea enoriașilor privind acțiunile care urmează a fi întreprinse în cazul apariției simptomelor clinice de infecție etc.

Menționăm că în Republica Moldova a fost instituit gradul de alertă Cod portocaliu la nivel național.

În urma acestei întâlniri, Direcția mitropolitană a publicat în a doua parte a zilei un comunicat cu Recomandările Bisericii în contextul primului caz de coronavirus confirmat în Republica Moldova.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media, www.mitropolia.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com