Header image

Cer de toamnă la Mănăstirea Suruceni, departe de zgomotul orașului…

10:29, vineri, 13 octombrie, 2017 | Cuvinte-cheie: , , ,

În copilărie asociam anotimpul toamna cu ploile. Mi se părea tristă, udă și poate nu atât de frumoasă precum e, de fapt, în realitate. Toamna, prin măiestria și frumusețea naturii își are, totuși, un farmec aparte față de celelalte anotimpuri. Culorile ei, azi, îmi înveselesc inima și sufletul.

În miez de toamnă, obosiți de haosul orașului, împreună cu familia, am făcut ceva frumos pentru sufletele noastre, ne-am bucurat de frumusețea toamnei, ajungând la Mănăstirea Suruceni.

Poposind acolo, toate mi s-au părut altfel, începând de la poarta mănăstirii, te cuprinde pacea, în mănăstire domină o tihnă adevărată, cum nu o poți visa în urbe. Mirosul de aer proaspat te pătrunde în tot sufletul. Copiii devin și ei mai cuminți. Mulțimea de greierași care ne-au tot sărit în cale pășind prin iarba mănăstirii, pur și simplu, te face să crezi că ești într-o lume de poveste. Până și broscuțele orăcăiesc deosebit, și nici nu știu, dacă le-am mai auzit vreodată cântând toamna, poate fiind ultimele zile în care mai cântau atât de frumos…Furnicuțe, fel de fel de gâzulițe, alergau grăbite în toate părțile, probabil pentru că e vremea culegerii și a punerii la adăpost…

Și cerul de toamnă de la Mănăstirea Suruceni, departe de zgomotul orașului și aproape de mulitudinea de culori a pădurilor, părea a fi altfel decât cel din oraș.

De jur împrejur, te uimește frumusețea veșmintelor galben-roșiatice ale copacilor.
Trandafirii înfloriți, par ireali în miez de octombrie, cu bolți de verdeață, toate îngrijite de mâini iubitoare de frumos și de Hristos.

Pe Maica Epistemia, Egumena acestei Sfinte Mănăstiri, cea plină de înțelepciune și har, nu te saturi să o tot asculți. Sfaturile duhovnicești ale maicii sunt, pe bună dreptate, foarte delicate, te fac să meditezi adânc asupra vieții, dar, în special, te aduc la schimbare.

Este greu să te desparți de liniștea ce domnește în acest loc, liniștea izvorând din rugăciune și din frumusețea din jur, dar ne în toarcem spre casă încărcați duhovnicește.

A fost o zi binecuvântată. Această scurtă evadare din oraș ne-a adus liniște în suflete, privirile ne-au fost mângâiate de pastelurile delicate ale toamnei, frunzele căzute pe jos, bogăția toamnei, ultimele raze puternice ale soarelui, florile de toamnă… Mulțumim, Doamne, pentru toate!

Magdalena Munteanu

Contact Form Powered By : XYZScripts.com