Header image

Coronavirusul – Să ne fie frică sau să avem nădejdea în Dumnezeu?

21:17, miercuri, 15 aprilie, 2020 | Cuvinte-cheie: , ,

Virusul închide bisericile pentru credincioși și viața frumoasă din Europa pentru „elită”. Care vor fi concluziile? Să ne fie frică sau să avem nădejdea în Dumnezeu?

Astăzi se pare că pentru prima dată în istoria lumii un inginer de rang înalt din urmașii lui Cain prin intermediul coronavirusului a apăsat butonul „reset”.  A făcut clicul pentru a reîncărca matricea civilizației în sopul actualizării software-ului. Cea mai recentă versiune a acestui program se va numi „Noua Ordine Mondială”.

Și acestea nu sunt deloc teorii de conspirație ale autorului.

Odată cu introducerea noii ordini se vor schimba radical regulile de conviețuire a societății umane, începând cu operațiunile monetare (OMS a făcut deja apel să se refuze la circulația banilor în numerar), și terminând cu sfera umanitară și religioasă. Dictatura sanitară care în prezent are toate împuternicirile „pentru salvarea vieții umane”, poate să treacă încet la o dictatură religioasă și politică, o dictatură a noii generații, în care persoana va căuta de bună voie să se supună, sperând că aceasta îi va oferi securitate.

Știm cum va fi stăpânirea lumii la sfârșitul timpului: „Potrivnicul care se înalţă mai presus de tot ce se numeşte Dumnezeu, sau se cinsteşte cu închinare, aşa încât să se aşeze el în templul lui Dumnezeu, dându-se pe sine drept dumnezeu”(2 Tesal. 2-4).

Odată cu introducerea noii ordini se vor schimba radical regulile de conviețuire a societății umane, începând cu operațiunile monetare și terminând cu sfera umanitară și religioasă.

Lupta împotriva coronavirusului: măsuri justificate sau crearea unei atmosfere de teamă?

O persoană înspăimântată este ușor de manipulat. Nu este întâmplător că țiganii, ghicitorii, sectanții fac curse în apropierea spitalelor și a clinicilor – pentru că știu că atunci când o persoană este bolnavă, este cuprinsă de frică, iar când îi este frică, este ușor de manipulat. Diavolul a avut întotdeauna o singură tactică – să prindă sufletul prin teamă. Frica este ceea ce permite controlul oamenilor pentru a le subordona. Și ce poate fi mai ușor decât insuflarea fricii de moarte și panica generală?

Deși numărul celor infectați și în special al celor care au decedat din cauza coronavirusului este incomparabil mai mic decât în ​​timpul epidemiei de ciumă sau de holeră pe care le cunoaștem din istorie, măsurile impuse de multe țări provoacă la persoană obișnuită frică lăuntrică pentru viața sa.

Nu știm dacă toate aceste măsuri vizează prin excelență doar salvarea de vieți sau și alte motive. Exemplul unor state, care acționează foarte diferit în contextul panicii generale, nu poate să nu trezească suspiciuni. În Suedia, țară cunoscută datorită celui mai înalt nivel de viață, coronavirusul se tratează cu calmul scandinavic care le este propriu. Frontierele sunt deschise, nu este introdusă carantina. Și asta în pofida faptului că în data de 25 martie au fost depistate 3000 de persoane infectate, iar peste 70 de persoane au murit din cauza coronavirusului. Statistica este mult mai mare decât în ​​Ucraina. Virusologii țării explică acest lucru simplu – suedezii trebuie să fie bolnavi de coronavirus, astfel încât să se formeze imunitatea colectivă.

Totuși, vedem cum marea majoritate a statelor, de parcă prin voința unui singur dirijor, se realizează simultan aceleași acțiuni, printre care pentru prima dată în istoria Bisericii este suspendată Liturghia concomitent într-un număr uriaș de biserici din întreaga lume. Și acest lucru este mult mai rău decât orice epidemie. Valoarea Euharistiei este mai presus de frica de moarte cu attât cu cât sufletul este mai valoros decât trupul. Dacă Biserica nu le va oferi creștinilor posibilitatea să se împărtășească cu Trupul și Sângele Domnului, se va perde complet sensul existenței.

Vedem cum marea majoritate a statelor, de parcă prin voința unui singur dirijor, se realizează simultan aceleași acțiuni, printre care pentru prima dată în istoria Bisericii este suspendată Liturghia concomitent într-un număr uriaș de biserici din întreaga lume.

Deci, cu ajutorul unei presiunii globale asupra conștiinței, se încearcă să ne facă să uităm de ea, ni se sugerează că principala valoare este sănătatea noastră fizică, pentru care putem neglija sănătatea sufletelor noastre.

Și este foarte posibil ca dinamica integrării valorilor noii ordini mondiale să facă un salt înainte cu ajutorul panicii legate de coronavirus. Într-adevăr, în ultimii ani putem observa impunerea consecventă a unei morale în care nu este loc pentru Dumnezeu, în care valorile familiale sunt pervertite, se promovează înființarea unei culturi de consum hedoniste. În paralel, se produce transferul formelor financiare, culturale, ș.a. de viață socială în spațiul digital și virtual. Astfel se creează un nou format al civilizației mondiale. La ce va duce și ce va urma, știm din Sfânta Scriptură.

Despre „bogătașii nebuni” din Ucraina

În timpul repornirii, putem contempla prăbușirea mondoviziunii celor pe care îi numim „elita ucraineană”. Vorbim despre funcționarii – hoți pentru care Europa a fost un fel de analog al paradisului pământesc. Ei se aprovizionau în magazine europene de marcă, se odihneau (de ce fel de muncă?) în stațiunile europene, își învățau copiii în cele mai bune școli europene și, în final, se tratau în clinici europene. Mulți dintre ei de fapt locuiau acolo, din când în când veneau la sesiuni în Rada Supremă.

Și iată, finita la commedia. Granițele s-au închis. Trebuie să trăiești cu poporul tăi, să stai în carantină împreună cu ei și chiar (ce groază!) să fii tratat în spitalele ucrainene.

Europa nu-și mai îndeplinește rolul de „Ierusalim Ceresc”. S-a dovedit a fie acea bătrână pentru care coronavirusul a fost fatal. Unde pot găsi acum pace dacă sufletul s-a împotmolit în noroi și banii nu mai salvează de moartea globală?

Ne putem imagina cum putea fi țara noastră dacă toți banii furați ar fi îndreptați pentru dezvoltarea ei. Atunci toți acești oficiali și oamenii de rând nu s-ar fi tratat în spitale murdare cu tencuiala căzută, ci în secții curate și moderne. Și „ambulanța” nu ar circula pe drumuri distruse, iar echipamentele medicale ar fi la un alt nivel. Dar acum este prea târziu să visăm la așa ceva. Se aude râsul diavolesc în spatele acestei „elite a națiunii”. El permanent le șoptea: „adună, adună mai mult, lărgește-ți hambarele. Apoi o să-i spui sufletul tău – mănâncă, bea și te veselește, ai multe bunuri, poți să trăiești fără griji”.

Pilda din Evanghelie „Despre bogatul cel nebun” a devenit brusc o realitate teribilă pentru mulți conducători și funcționari care viețuiau din furt. Ei bine, „așa este viața” (C’est la vie), cum zic francezii.

***

Trebuie să privim  toate aceste evenimente din  punct de vedere duhovnicesc. Faptul că amenințarea cu moartea în masă a devenit cauza panicii generale și a psihozei globale nu schimbă faptul că fiecare dintre noi trăiește și moare doar o singură dată. Nu contează pentru noi dacă vom muri singuri, când alții vor prospera în jurul nostru, sau dacă moartea ne va lua împreună cu mulți alți oameni. Acest lucru nu schimbă nimic. Nu contează ce se întâmplă în jurul nostru, este important ce se întâmplă în interiorul nostru. Oare suntem gata să ne trăim fiecare zi de parcă ar fi ultima? Cât de tare credem în Providența lui Dumnezeu pentru viața noastră personală? Ce persistă în noi mai mult – frica sau încrederea în Dumnezeu? Acestea sunt încercările pe care le înfruntă acum sufletul nostru .

În timp ce medicilor li se împat testele rapide pentru coronavirus, Dumnezeu ne încearcă credința. Și ar fi bine să primim rezultate pozitive de la El.

Coronavirusul – un program de repornire a sistemului umanității?

Sursa: https://spzh.news/ro/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com