Header image

Duminica Ortodoxiei la catedrala mitropolitană din Chişinău

23:35, duminică, 24 martie, 2013 | Cuvinte-cheie: , , , , ,

În prima duminică din postul mare, supranumită şi Duminica Ortodoxiei, creştinii au mers la biserică şi au aprins lumânări de sănătate, s-au mărturisit şi s-au împărtăşit. Catedrala Mitropolitană din capitală a fost neîncăpătoare. Credincioşii au venit dis-de-dimineaţă, pentru a asculta slujba oficiată de un sobor de preoţi, în frunte cu parohul bisericii.

După primele şapte zile de post, unii dintre enoriaşi ai decis ca astăzi să meargă la biserică. Şi-au mărturisit păcatele în faţa preotului, au ascultat slujba, după care au aşteptat smeriţi să primească taina sfintei împărtăşanii. Oamenii spun că au ţinut post, pentru că ei cred că astfel le sunt vindecate bolile, iar sufletul se purifică.

Postul Paştelui este considerat drept cel mai lung şi mai sever post dintre cele patru de peste an ale Bisericii Ortodoxe. Enoriaşii îl respectă până la Învierea Domnului, anul acesta, până pe 5 mai. În timpul postului, nu se consumă carne, lapte, peşte, ouă şi băuturi alcoolice. De-a lungul a 7 săptămâni vor fi numai două dezlegări la peşte – de Buna Vestire şi de Florii. Potrivit preoţilor, Mântuitorul a recomandat postul ca pe un mijloc de luptă împotriva ispitelor. În perioada Postului Mare, serviciile divine sunt mai sobre şi îndeamnă la smerenie şi căinţă. Este perioada în care se spovedesc cei mai mulţi credincioşi.

Sursa: www.jurnatv.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com